1. listopadu 2017 • 04:55

Schickovi konkurenti vyřídili Chelsea: Krásná šajtle i dělovka z dálky

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemůže hrát, je zraněný a ještě musí sledovat, jak hráči na jeho pozici válí! Patrik Schick nezažívá ideální období. Domácí zápas AS Řím s Chelsea (3:0) byl v režii Stephana El Shaarawyho a Diega Perottiho, tedy aktérů, se kterými bude český reprezentant po uzdravení bojovat o místo. Obzvláště po úterním představení dvou křídelníků AS to bude mít ale hodně těžké.



Ve čtvrtém zápase základních skupin Ligy mistrů AS Řím až nečekaně snadno zdolal londýnskou Chelsea, která jako první anglický tým v této sezóně Ligy mistrů prohrála. Výrazný podíl na tom měli i Schickovi konkurenti v boji o základní sestavu - dvě branky vstřelil Stephan El Shaarawy, tu třetí zařídil Diego Perotti.

Přestože Schick je původně především útočník, nedělá mu problém nastoupit i na pozici křídla. Vyzkoušel si to již v Sampdorii Janov, a předpokládá se, že na podobném postě by mohl hrát i za římské „Vlky". Na hrotu je totiž silná konkurence v bosenském střelci Edinu Džekovi .

Ten má momentálně v sestavě AS neotřesitelnou pozici a stejně jako v minulé sezóně v každé soutěži střílí jeden gól za druhým. Během deseti soutěžních zápasů už stihl nastřílet deset branek, z toho tři v Lize mistrů. Minulou sezónu zvládl nastřílet úctyhodných 39 soutěžních branek. Pokud se tedy bosenský kanonýr nezraní, moc šancí na hrotu Patrik Schick nedostane.

Pokud tedy existuje reálná šance, jak se prosadit do základní sestavy, pak cesta vede přes křídelní hráče. Jenže ani tady to nebude mít sparťanský odchovanec snadné. V posledních zápasech se rozehrál do slušné formy Stephan El Shaarawy. V posledních třech duelech vstřelil tři góly a pokaždé to byly nádherné trefy. Proti Chelsea se uvedl parádní šajtlí po přihrávce Edina Džeka.

VIDEO: Podívejte se na góly v utkání AS Řím - Chelsea 3:0

SESTŘIH Ligy mistrů. AS Řím - Chelsea 3:0. Domácí jdou do čela tabulky
Video se připravuje ...

A špatně si nevedou i ostatní. Diego Perotti, který může nastupovat na levém i pravém kraji ofenzivní trojice, a univerzál Alessandro Florenzi. Perotti rozhodl ligový zápas s Crotone a v úterý přidal třetí zásah proti Chelsea. Navedl si míč a z 25 metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

V sedmi zápasech na pravém kraji nastoupil i Grégoire Defrel (zatím vstřelené branky) a o své místo v sestavě si říká i turecký mladík Cengiz Ünder, který převážně jako střídající hráč nakoukl do šesti soutěžních zápasů.

Do Schickova návratu na trávníky je však poměrně daleko. Minimálně dva až tři týdny musí od fotbalu úplně upustit a až poté začít opět naplno trénovat. Čeká ho i vyšetření u německého specialisty Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta. Pak už se začne naostro rvát s italskými „vlčáky“ o své místo.

Stephan El Shaarawy vstřelil Chelsea dva góly
Stephan El Shaarawy vstřelil Chelsea dva góly

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud