26. dubna 2018 • 04:57

Real má kata gigantů! Asensia poslalo na hřiště zranění, pak skolil Bayern

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase se mu to povedlo! Záložník Realu Marco Asensio opět prokázal, že ne nadarmo se o něm říká, že je zlatý chlapec španělského fotbalu. Byl to právě 22letý fotbalista, kdo rozhodl úvodní středeční semifinále Ligy mistrů na půdě Bayernu Mnichov (2:1). Jako střídající žolík se trefil v aktuálním ročníku již potřetí a žádný jiný hráč tak nevstřelil více branek. „Byl rozdílovým hráčem,“ těšilo kouče Zidaneho.



Od trenéra Zinedina Zidana to byl velice prozíravý krok. Postavit do prvního poločasu Isca a talentovaného Asensia nechat na lavičce? Ne že by si 22letý fotbalista výkony o základní sestavu neříkal, ale Zidane moc dobře ví, že daleko větší přínos pro madridský klub má jako žolík.

Real po prvním poločase v Mnichově hrál 1:1 a Zidane potřeboval hru nějak ožvit. Výrazně mu však nahrálo, že kvůli zranění nemohl dál pokračovat Isco. Jeho první volba? Kdekdo by si před pár měsíci pomyslel, že tou bude velšský rychlík Gareth Bale, ale kdo sleduje vývoj v madridském klubu bedlivě, ví, že v jeho stínu obrovským tempem roste Marco Asensio.

Zidane tak ponechal nejdražší akvizici v historii klubu na lavičce a do hry šel rodák z Mallorky, kterého údajně před pár lety doporučil prezidentovi Florentinu Pérezovi tenista Rafael Nadal. A byl to právě Asensio, kdo z rychlého protiútoku převalil vedení na stranu Madridu.

„Že jsem chválený? Asi to znamená, že odvádím dobrou práci a doufám, že to tak bude pokračovat. Bayern je velmi silný tým a nebylo to s ním vůbec lehké. Nyní je však výhoda na naší straně. Jsme rádi, že jsme vstřelili gól na hřišti soupeře a to rovnou dva. Děkuji Lucasovi, že mi na něj přihrál, bylo mezi námi, kdo ho vstřelí,“ řekl po utkání muž, který zařídil vítězný gól zrovna v den, kdy měl podle kalendáře svátek.

Marco Asensio má za sebou povedený večer
Marco Asensio má za sebou povedený večer

„Byla škoda, že Isco se zranil, ale Marco přišel na hřiště a rozhodl. Byl rozdílovým hráčem utkání,“ těšilo Zidaneho po výhře.

Jako střídající hráč se v tomto ročníku trefil již potřetí a společně s Álvarem Moratou a Benem Yedderem v této statistice kralují Champions League. Asensio však obecně velká utkání zvládá precizně.

Jen pro připomenutí: ze střídačky šel do zápasu i v minulé sezoně proti Bayernu. Výsledek? Gól, který nasměroval Real do semifinále. Jako tajný triumf na poslední minuty si ho Zidane nachystal i ve finále proti Juventusu a Asensio opět skóroval.

„Je pro náš tým obrovsky důležitý,“ pochválil autora vítězné trefy ještě také kapitán Realu Sergio Ramos. V minulé ročníku nastřádal Asensio v dresu "bílého baletu" deset soutěžních tref. Nyní je už na čísle 11 a jeho střelecký účet je stále otevřen.

SESTŘIH Ligy mistrů: Bayern Mnichov - Real Madrid 1:2. Zápas rozsekl žolík Asensio
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 28. Kimmich

Hosté: 44. Marcelo, 57. Asensio

Sestavy

Domácí: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (34. Süle), Hummels, Rafinha – Javi Martínez (75. Tolisso) – Robben (8. Th. Alcântara), T. Müller (C), James Rodríguez, Ribéry – Lewandowski.

Hosté: Navas – Carvajal (67. Benzema), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro (83. Kovačić), Kroos – L. Vázquez, Ronaldo, Isco (46. Asensio).

Náhradníci

Domácí: Starke, Wagner, Süle, Alcântara, Bernat, Rudy, Tolisso

Hosté: Casilla, Vallejo, Benzema, Bale, Hernández, Asensio, Kovačić

Karty

Domácí: Ribéry, Th. Alcântara

Hosté: Casemiro

Rozhodčí

Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni NED)

Stadion

Allianz Arena, München

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud