26. května 2018 • 23:18

Zmar gólmana Liverpoolu. Karius chytal jako školák, po finále slzel

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takový zápas neche asi nikdo zažít. Tuplem ne, když vás sledují miliony lidí u televizí a hrajete jeden z nejdůležitějších zápasů kariéry. Sobotní finále Ligy mistrů v Kyjevě nezvládl gólman Liverpoolu Loris Karius. Německý brankář prožil proti Realu Madrid druhý poločas hrůzy. Za stavu 0:0 nepochopitelně nabil na gól Karimu Benzemovi, sedm minut před koncem pustil dalekonosný pozdrav od střídajícího hrdiny utkání Garetha Balea, který zvýšil na konečných 3:1. "Jako školák," okomentoval Kariusovo počínání někdejší obránce Liverpoolu Mark Lawrenson.



Góly

Domácí: 51. Benzema, 64. Bale, 83. Bale

Hosté: 55. Mané

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal (37. Nacho Fernández), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco (61. Bale) – Benzema (89. Asensio), Ronaldo.

Hosté: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (83. Can), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (31. Lallana), Firmino, Mané.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Bale, Hernández, Vázquez, Asensio, Kovačić

Hosté: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solanke

Karty

Hosté: Mané

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (vš. SRB)

Stadion

NSC Olimpijskyj, Kyjev, Ukrajina

Návštěva

61561 diváků

Liverpool nemá v brance stoprocentní jistotu, to je o ofenzivním týmu celou sezonu dobře známé. Karius se do pozice jedničky postupně vypracoval po novém roce, kdy svého konkurenta Simona Mignoleta definitivně poslal na lavičku. V Lize mistrů odchytal všechny zápasy, na nešťastné finále asi do konce života nezapomene.

Klíčové momenty přišly ve druhém poločase. V tom prvním přišel Liverpool o největší hvězdu Mohameda Salaha, který se zranil v souboji se Sergiem Ramosem . Tým se ze ztráty klíčového forvarda těžko oklepával, ve druhém poločase ale začalo být ještě hůř.

Gólman Karius v 51. minutě vyrobil neskutečný kiks. Chytil míč a snažil se balon rychle posunout dál. Jenže podcenil dotírajícího Benzemu . Ten výhoz gólmana stínoval a vyplatilo se mu to. Karius mu naservíroval míč přesně na kopačku, od níž se míč dokutálel až za čáru. 

Jen těsně před osudnou chybou dostal nepříjemný úder do hlavy od protihráče Sergia Ramose, ale nezdálo se, že by ho to následně ovlivnilo.

Německý gólman nejdřív udeřil na rozhodčího, že mu Benzema bránil příliš blízko. Brzy však pochopil, že protesty jsou zbytečné. Udělal ohromnou chybu a o žádný faul ze strany francouzského forvarda ani náhodu nešlo.

"Nejdivnější gól, co jsem ve finále Ligy mistrů viděl," napsal na Twitter olympijský šampion a atletická sprinterská legenda Usain Bolt . "Jako školák," prohlásil někdejší bek Liverpoolu Mark Lawrenson.

 

"Reds" se s nečekaného úderu vzamatovali rychle, už po čtyřech minutách srovnal pozorný Mané. Pak ale úřadoval střídající Bale. Na 2:1 zvýšil po čtyřech minutách na trávníku, když úchvatnými nůžkami proměnil centr od Marcela.

S tím Karius nemohl nic dělat, s konečným úderem na 1:3 ale ano. Bale vypálil ze zhruba 35 metrů, tvrdá rána šla přímo do rukavic mladé jedničky Liverpoolu. Míč před Kariusem mírně zaplaval, rozhozený gólman střelu neudržel a potřetí mu prošla za záda.

"Jednoznačně rozhodly chyby Kariuse. Realu nahrál svými chybami, ti to pak měli jednodušší," poznamenal ve studiu O2 Sport někdejší záložník Sparty i Slavie Karol Kisel .

"Nevím, co se stalo. Moc mě to mrzí kvůli fanouškům a spoluhráčům. Prohrál jsem finále. Kluci se mě snažili povzbudit v kabině, ale já se jim mohu jen omluvit," řekl po utkání Karius.

Spoluhráči se Kariuse zastávali. "Vyhráváme společně a společně i prohráváme. Nemůžeme vinu házet na Lorise. V takovém zápase se může stát cokoli," prohlásil stoper Virgil Van Dijk. "Neviníme Lorise. V kabině jsme všichni zničení, ale musíme to hodit za hlavu a dívat se dopředu na další sezonu," přidal Andy Robertson.

Real si pak zápas zkušeně pohlídal a raduje se z třetího triumfu v Lize mistrů po sobě. Karius hned po skončení utkání věděl, že spoluhráčům velký večer hodně pokazil. Skácel se na trávník, dlouho neutěšitelně plakal. Poté se šel omluvit pod kotel fanoušků Liverpoolu. Se zničeným výrazen prosil o odpuštění.

Je dost možné, že pro Kariuse šlo o poslední zápas za Liverpool. Už delší dobu se mluví o tom, že soubor Jürgena Kloppa bude potřebovat kvalitnější gólmanskou jedničku.

Podívejte se na sestřih ze zápasu: 

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud