26. května 2018 • 22:33

Real Madrid - Liverpool 3:1. Finále LM rozhodly šílené hrubky brankáře

Autor: iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třináctý triumf! Fotbalisté Realu porazili ve finále letošního ročníku Ligy mistrů Liverpoolu 3:1 a potřetí za sebou získali slavnou ušatou trofej. Na rekordní třinácté výhře milionářské soutěže královského klubu ze Španělska se gólově podíleli Karim Benzema a dvakrát Gareth Bale. Velšský křídelník rozhodl o vítězství parádními nůžkami. Smolařem utkání se stal liverpoolský brankář Loris Karius, který předvedl dvě neuvěřitelné chyby.



Góly

Domácí: 51. Benzema, 64. Bale, 83. Bale

Hosté: 55. Mané

Sestavy

Domácí: Navas – Carvajal (37. Nacho Fernández), Varane, Ramos (C), Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Isco (61. Bale) – Benzema (89. Asensio), Ronaldo.

Hosté: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Milner (83. Can), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah (31. Lallana), Firmino, Mané.

Náhradníci

Domácí: Casilla, Fernández, Bale, Hernández, Vázquez, Asensio, Kovačić

Hosté: Mignolet, Clyne, Klavan, Moreno, Lallana, Can, Solanke

Karty

Hosté: Mané

Rozhodčí

Mažić – Ristić, Djurdjević (vš. SRB)

Stadion

NSC Olimpijskyj, Kyjev, Ukrajina

Návštěva

61561 diváků

Angličanům se po půlhodině hry zranila největší hvězda Mohamed Salah a Real toho využil i díky obří chybě liverpoolského gólmana Lorise Kariuse, který při snaze o rychlou rozehrávku hodil míč jen do skórujícího Karima Benzemy . Sadio Mané sice rychle srovnal, ale triumf Realu zařídil v 64. minutě Gareth Bale nádhernými nůžkami. V závěru pak Bale ještě zvýšil po další Kariusově chybě.

Trenér Realu Zinedine Zidane , který nasadil do utkání totožnou sestavu jako v loňském finále, jako teprve třetí kouč v historii ovládl Ligu mistrů potřetí a navíc jako první ve třech letech po sobě. Cristiano Ronaldo vyhrál LM popáté, více titulů má jen Francisco Gento, který s Realem uspěl šestkrát. Real uspěl v devátém evropském finále za sebou.

Liverpool byl přitom od úvodních minut nebezpečnější, ačkoli u míče byl spíše soupeř. Hodně vidět byl zejména mladý pravý bek Alexander-Arnold. Ve 23. minutě vystřelil nebezpečně přes obránce, ale brankář Navas ho skvěle vychytal. Na druhé straně zahrozil jen střelou z úhlu nad Cristiano Ronaldo.

 

Chybující brankář Liverpoolu Loris Karius neskrýval po finále Ligy mistrů slzy
Chybující brankář Liverpoolu Loris Karius neskrýval po finále Ligy mistrů slzy

Klíčový moment přišel v 26. minutě, kdy Salah sváděl běžecký souboj s kapitánem Realu Ramosem , při kterém se zahákli za ruce. Při následném pádu se pak Ramos přes Salaha převalil a Egypťanova ruka se dostala do nepřirozené polohy. Autor 44 gólů z této sezony poté musel se slzami v očích střídat.

Ztráta hvězdy jako by hráče Liverpoolu opařila a po zbytek poločasu byl lepší Real, který se mohl dostat i do vedení. Ale Benzemův gól z dorážky nebyl uznán pro předchozí Ronaldův ofsajd.

Liverpoolu nepomohla ani přestávka. Hned po ní se míč se štěstím dostal k Iscovi, který napálil břevno. A chvíli nato předvedl obrovskou chybu brankář Karius. Po chycení míče chtěl rychle rozehrát, ale balon hodil jen do stínujícího Benzemy, od nějž se odrazil do branky. Pro francouzského střelce to byl už 56. gól v LM a na čtvrtém místě historické tabulky se dotáhl na Ruuda van Nistelrooije.

Sestřih finále LM: Real Madrid - Liverpool 3:1. Rozhodly minely brankáře Kariuse
Video se připravuje ...

Anglický celek ale ukázal mentální sílu a dokázal rychle zareagovat. Po rohovém kopu vyhrál souboj Lovren a Mané tečí těsně před brankářem po čtyřech minutách srovnal svou desátou brankou v sezoně LM. Liverpool tak jako první tým v historii má tři desetigólové střelce v jediné sezoně LM.

Real pak poslal do hry Balea, velšská hvězda už po dvou minutách vystřihla parádní nůžky a poslala Bílý balet zpět do vedení. Bale tak zaznamenal jeden z nejhezčích gólů v historii finále Ligy mistrů.

Liverpool se ještě snažil, Mané trefil tyč, ale v 83. minutě podtrhl svůj hrůzostrašný večer Karius. Bale na něj vyslal spíše propagační střelu z dálky, ale německý gólman míč nechytil a srazil si ho do branky.

Počet vítězství v Lize mistrů

13 - Real Madrid
7 - AC Milán
5 - FC Liverpool, Bayern Mnichov, FC Barcelona,
4 - Ajax Amsterdam
3 - Manchester United, Inter Milán
2 - Benfica Lisabon, Juventus Turín, Nottingham Forest, FC Porto
1 - Celtic Glasgow, Hamburger SV, Steaua Bukurešť, Olympique Marseille, Feyenoord Rotterdam, Aston Villa, PSV Eindhoven, CZ Bělehrad, Borussia Dortmund, Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud