8. listopadu 2018 • 07:42

Šílená penalta na City. Kopnul jsem do země, přiznal Sterling až po zápase

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Raheem Sterling z Manchesteru City se omluvil rozhodčímu Viktoru Kassaiovi za pád, po kterém maďarský sudí ve středečním utkání Ligy mistrů se Šachtarem Doněck nařídil naprosto nesmyslnou penaltu. Anglický fotbalista totiž nebyl nikým faulován a upadl zcela sám.



K incidentu došlo v prvním poločase za stavu 1:0 pro Manchester City. Sterling při pokusu o lob zakopnul, a přestože u něj ani nebyl žádný protihráč, Kassai k překvapení všech nařídil penaltu. Pokutový kop proměnil Gabriel Jesus a vykročil za hattrickem, kterým se podepsal pod rekordní výhru 6:0.

"Chtěl jsem přehodit brankáře a nevím, co se stalo. Necítil jsem žádný kontakt, kopnul jsem do země, takže se rozhodčímu omlouvám," řekl Sterling po utkání novinářům.

Trenér ukrajinského celku Paulo Fonseca se Kassaiovu verdiktu vysmál, ale současně uznal, že na výsledku by správné rozhodnutí stejně moc nezměnilo. "Po takovém výsledku nemá moc smysl mluvit o té penaltě. Ale byla absurdní. Víc říkat nemusím, každý to viděl. Ale kvůli tomu jsme neprohráli," prohlásil portugalský kouč.

VIDEO | Sterlingův penaltový pád najdete v čase 0:38

SESTŘIH LM: Manchester City - Šachtar Doněck 6:0. Kanonáda s vymyšlenou penaltou
Video se připravuje ...

Podle trenéra domácích Pepa Guardioly zase incident ukázal, že fotbal prostě potřebuje videorozhodčího. Ten však bude v Lize mistrů zaveden až od příští sezony. "Víme, že to nebyla penalta a Raheem to mohl rozhodčímu říct, protože nechceme takhle vyhrávat. Ani rozhodčí nechtějí dělat chyby, proto potřebují pomoc videa. Fotbal je dnes strašně rychlý a tohle zabere asi deset sekund," uvedl.

Na tiskové konferenci Guardiola také odmítl, že by měl po vymyšlené penaltě nařídit Jesusovi, aby ji úmyslně neproměnil. "To by neudělal žádný trenér. Ale jsem mladý, tak se třeba poučím," prohlásil.

Anglický fotbalista totiž nebyl nikým faulován a upadl zcela sám.
Anglický fotbalista totiž nebyl nikým faulován a upadl zcela sám.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud