7. května 2019 • 04:40

Liverpool slaví, Barcelona pláče. Co se musí stát, aby se zrodil zázrak?

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
0
  • Hráči Liverpoolu slaví gól proti NewcastluHráči Liverpoolu slaví gól proti NewcastluFOTO: Reuters

    Nečeká je snadný úkol. Pro mnohé nemá jejich situace řešení a o postupujícím je již rozhodnuto. V Liverpoolu však před odvetou semifinále Ligy mistrů s Barcelonou zbraně neskládají. I přesto, že Reds prohráli první duel 0:3. V roce 2005 tímto výsledkem prohrávali v poločase finále milionářské soutěže s AC Milán, nakonec ale zápas otočili a radovali se po penaltách z triumfu. Co by k podobnému zázraku mohlo pomoci tentokrát?

  • Rychlý první gól

    Dalo by se říci klasická „pomůcka“. Rychlá trefa dokáže tým, který ztrácí, motivovat. Ukázat mu, že není ještě všechno ztraceno. Na soupeře může mít naopak opačný efekt – mohou se mu rozklepat kolena. Gól v úvodu zápasu by Liverpoolu určitě pomohl. Navíc, když Reds v této sezoně skórovali v zápase Ligy mistrů jako první, vždy zvítězili.

    SESTŘIH LM: Barcelona - Liverpool 3:0. Messi vstřelil 600. gól z krásného přímáku
    Video se připravuje ...

  • Zázrační náhradníci

    Není tajemstvím, že se Liverpool bude muset obejít hned bez dvou útočných es. Zranění nepustí do utkání Mohameda Salaha (otřes mozku) ani Roberta Firmina (svalové problémy). Je otázkou, s jakou sestavou Jürgen Klopp vyrukuje, ale hladoví náhradníci by jeho týmu mohli pomoci. Xherdan Shaqiri, Divock Origi, Daniel Sturridge, nebo někdo další, by mohli zazářit spolu se Sadiem Maném při dobývání barcelonské obrany. Vždyť už v posledním kole Premier League rozhodla o výhře Reds nad Newcastlem (3:2) právě spolupráce Shaqiriho s Origim. 

    Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po výhře nad Tottenhamem Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp po výhře nad TottenhamemFoto Reuters

  • Vymazání Messiho

    Geniální Argentinec nepřestává svými výkony udivovat. Když už to vypadá, že ze svého arzenálu vytáhl vše, přijde s další parádou. Liverpool to v prvním semifinále pocítil na vlastní kůži, když mu Messi vstřelil dva góly. A ten druhý byl opravdu parádní. Z trestného kopu nádherně vymetl šibenici a upravil na konečných 3:0. Pro Reds bude v odvetě důležité šikulu s desítkou na zádech uhlídat. Pokud by se on, nebo kdokoliv jiný z kádru katalánského celku prosadil, bylo by rozhodnuto zřejmě definitivně.

  • Umění obratů

    V hlavách to hráči mohou mít. Psychika hraje v podobných bitvách obrovskou roli a Liverpoolským bylo do hlav zajisté vtloukáno, že i stav 0:3 se dá otočit. Kde jinde by o tom mohli sáhodlouze mluvit, než právě u Reds. Stačí vzpomenout na památné finále Ligy mistrů z roku 2005, kdy prohrávali s AC Milán v poločase 0:3, ale nakonec se radovali po penaltách z výhry 4:3. Tehdy u toho byli i čeští fotbalisté Milan Baroš a Vladimír Šmicer. To ale není jediný z povedených obratů posledních let. V roce 2016 ve čtvrtfinále Evropské ligy po remíze 1:1 v Dortmundu doma Reds prohrávali už 1:3, ale v posledních 25 minutách dokázali duel otočit a díky gólu Dejana Lovrena z 91. minuty zvítězili 4:3 a postoupili.

  • Fanoušci

    „You’ll never walk alone“ (Nikdy nepůjdeš sám) zní název písně z muzikálu Carousel autorů Richarda Rodgerse a Oscara Hammersteina, která se na začátku 60. let začala zpívat na Anfieldu a stala se hymnou Liverpoolu. Právě toto motto by mělo hrát hlavní roli v odvetě Reds s Barcelonou. Fanoušci se musejí spojit s hráči v jednu velkou červenou hráz a společnými silami se pokusit o překonání soupeře. Anfield je známý tím, že zde vždy panuje skvělá atmosféra a proti Barceloně bude energie diváků potřeba dvojnásob.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud