Jan Podroužek
Premium
22. srpna 2019 • 05:00

Hrdina Slavie Kolář. Sbírá nuly, přesto není za hvězdu. Čím je důležitý?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice doslova vychytal první zápas play off Ligy mistrů, přesto nemá auru nedotknutelného člena slávistické sestavy. Možná jen teď, po výhře v Kluži 1:0, se odpůrci konečně přidali k příznivcům Ondřeje Koláře (24). Zase hrál sebevědomě nohama, a k tomu i všechny pokusy, včetně penalty, zlikvidoval. Právě v tomto bodě trpí jeho pověst. Není to klasický „čapájev“, na druhou stranu podle statistik téměř v každém druhém utkání udrží nulu.



Mezi gólmany, kteří přešli z jednoho českého klubu do druhého, není žádný dražší. Ondřej Kolář stál v lednu 2018 zhruba 25 milionů korun. Ale vyplácí se liberecký rodák Slavii? Existuje část fanoušků, kteří by si přáli v bráně svého oblíbeného týmu jiné jméno. Trenéři v čele s Jindřichem Trpišovským mají zase jasno o opaku.

A všechny nejspíš rozseknul úterní první zápas play off Ligy mistrů v Kluži.

„Ondra byl skvělý. Ve všech parametrech odvedl komplexní výkon, ať už hrou nohama, organizací obrany i při standardkách, hodně nám samozřejmě pomohl i při té penaltě,“ potvrdil si svůj dlouhodobý úsudek o Kolářovi Jindřich Trpišovský.

„Ondra patří k nejlepším gólmanům z hlediska čtení hry, kopací technicky. Posbírá spoustu balonů, které chodí za obranu. Strašně pomáhá obráncům, součinnost s nimi jednoznačně funguje. Pro soupeře je to hrozně nepříjemný. Když dáte trochu delší balon za beky, okamžitě je tam Kolář a rodící se nebezpečí uhasí,“ přidává se ke slávistickému trenérovi i bývalá opora „sešívaných“ Vladimír Šmicer .

Kolářovo pochopení a zvládání konstruktivní hry prospívá

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud