17. září 2019 • 10:30

Zmrhal fandí Slavii na Interu: Umí i na takové týmy! Co s Matějů tipují?

Autor: stp
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia hned při svém úvodním utkání v Lize mistrů ukáže sílu, předpokládají čeští fotbalisté působící v Brescii Jaromír Zmrhal a Aleš Matějů. Oba tipují, že si český mistr z půdy slavného Interu Milán odveze remízu. „Kluci se jen tak někoho neleknou,“ věří svým bývalým spoluhráčům Zmrhal.



Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Atmosféru Ligy mistrů Zmrhal nezažije, v srpnu přestoupil za necelých sto milionů korun do Brescie. V minulé sezoně však byl u toho, když Slavia běhavým a aktivním fotbalem uchvátila v Evropské lize. „Ukázali jsme si, že i týmy jako jsou Sevilla a Chelsea dokážeme přeběhat,“ vzpomíná šestadvacetiletý český reprezentant v rozhovoru pro iSport TV. „Takový přístup může hráčům pomoci i proti Interu. Budou se chtít ukázat, vždyť je to Liga mistrů. Šanci určitě mají,“ je přesvědčen Zmrhal.

Se svým spoluhráčem z Brescie souhlasí i Aleš Matějů, který v Itálii působí druhým rokem. „Tažení v Evropské lize bylo úžasné,“ říká s respektem. „Dnes to bude hodně o Slavii, protože sílu na to má. Proti Interu bude hodně nepříjemná.“

První velký zážitek pro Slavii v Lize mistrů byl trénink na slavném stadionu San Siro
První velký zážitek pro Slavii v Lize mistrů byl trénink na slavném stadionu San Siro

Liga mistrů na O2 TV Sport
Studio k utkání Inter Milán - Slavia začne již v 18:00. Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Vladimíra Šmicra a Štěpána Vachouška. Přímo na stadionu San Siro v Miláně bude moderátor Michal Hrdlička rozebírat aktuální dění s Miroslav Beránkem nebo Jaromírem Zmrhalem. Jako speciální host dorazí také moderátor a velký fanoušek pražské Slavie Leoš Mareš. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Komentovat utkání budou Milan Štěrba a Jan Homolka.

Všechny přenosy je stále možné díky letní nabídce sledovat zdarma. Více zde>>>

Podle bývalého hráče Plzně může sešívaným pomoci i velký tlak, pod kterým bude Inter hrát. „Hodně se od něj očekává. Pokud by se utkání vyvíjelo nepříznivě, fanoušci budou nervózní, dají to pocítit hráčům a právě z toho by mohla Slavia těžit,“ myslí si Matějů.

Slavii však každopádně čeká nesmírně těžký duel. Italský gigant přes léto výrazně posílil, do útoku přišli z Anglie Romelu Lukaku či Alexis Sánchez, sílu stoperské trojice zvýšil Diego Godín z Atlética Madrid. Pod novým trenérem Antoniem Contem se týmu vydařil vstup do sezony, všechny tři úvodní utkání zvládli Nerazzurri vítězně. „Inter může šlapat na paty Juventusu i Neapoli. Tým má slušný, v Miláně je teď číslo jedna,“ připomíná Matějů, že AC v posledních letech za svým rivalem zaostává.

„Útok Interu bude pro Slavii nepříjmený,“ uvědomuje si Zmrhal sílu milánského týmu, kterou může alespoň částečně otupit možná absence Lukaka, kterého trápí bolesti zad. Už o víkendu navíc čeká Inter derby proti AC, takže se spekuluje, že Conte belgického útočníka bude dnes šetřit.

Inter si v konkurenci Barcelony a Dortmundu ve skupině F nemůže dovolit ztrácet a domácí výhra nad outsiderem skupiny je pro něj takřka povinností. Češi z Brescie však předpovídají překvapení. „Slavia to nebude mít jednoduché, ale remizuje 1:1,“ tipuje Matějů. Také Zmrhal věří, že si Pražané odvezou bod. „Slavia uhraje remízu 2:2, doma to pak zvládne ještě líp,“ uzavírá.

Odebírejte iSport PODCAST:
SPOTIFY * PLAYER FM * RSS * iTunes

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud