17. září 2019 • 04:40

Inter má ze Slavie respekt. Jsou to přirození vítězové, řekl trenér Conte

Autor: jp, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to tu. Již dnes vyběhnou fotbalisté Slavie po téměř dvanácti letech k zápasu základní skupiny Ligy mistrů. Na věhlasném stadionu San Siro se postaví domácímu Interu Milán. Pražané jsou odhodlaní, a jak na předzápasové tiskové konferenci avizoval kapitán Tomáš Souček, nepřijeli si jen zahrát, chtějí uspět. I v Interu vědí, že je v souboji s českým mistrem nečeká snadný úkol. „Jsou to přirození vítězové a v každém zápase to ukazují. Podle mého může být Slavia překvapením skupiny," uvedl na předzápasové tiskové konferenci trenér Interu Antonio Conte.  



Den, na který slávisté čekali od 12. prosince 2007, kdy „sešívaní“ podlehli v posledním zápase základní skupiny Ligy mistrů Seville 0:3, je tady. Již dnes od 18:55 změří síly s prvním z trojice gigantů, které jim přisoudil los do základní skupiny největší evropské klubové soutěže – Interem Milán.

Liga mistrů na O2 TV Sport
Studio k utkání Inter Milán - Slavia začne již v 18:00. Moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Vladimíra Šmicra a Štěpána Vachouška. Přímo na stadionu San Siro v Miláně bude moderátor Michal Hrdlička rozebírat aktuální dění s Miroslav Beránkem nebo Jaromírem Zmrhalem. Jako speciální host dorazí také moderátor a velký fanoušek pražské Slavie Leoš Mareš. Přímo z hrací plochy se pak přihlásí reportér David Sobišek. Komentovat utkání budou Milan Štěrba a Jan Homolka.

Všechny přenosy je stále možné díky letní nabídce sledovat zdarma. Více zde>>>

Slavia na domácí scéně vybojovala double a v Evropské lize dokráčela až do čtvrtfinále, kde ji těsně vyřadila londýnská Chelsea. To si uvědomují i v Interu Milán. A ačkoliv jsou „Nerazzurri“ favoritem, zůstávají obezřetní. „Čeká nás soupeř, který má za sebou velmi úspěšnou sezonu. Slavia vyhrála ligu před Viktorií Plzeň, která působila v Lize mistrů. Je to fyzicky velmi silný soupeř, který má vítěznou mentalitu,“ uvědomuje si před zápasem trenér italského celku Antonio Conte, který vyzdvihl na tiskové konferenci i umění Slavie dobře se takticky připravit.

Conte směrem ke Slavii nešetřil superlativy. „Jsou to přirození vítězové a v každém zápase to ukazují. Podle mého může být Slavia překvapením skupiny. Její hráči mají rychlost, obránci jsou velmi zdatní. Dostávají málo gólů a docela dost jich dávají. Musíme být velmi pozorní. Už jen z toho důvodu, že máme celkově velmi těžkou skupinu. Tuhle výhru si budeme muset opravdu vypotit. Půjdeme do toho s naší strategií, odvahou a se sedmdesáti tisíci lidmi v zádech,“ dodal kouč Interu.

Slavia narazí po zápase v Lize mistrů na Spartu. Inter čeká také derby, s AC Milán. „Na to teď vůbec nemyslíme. Musíme se plně soustředit na Slavii. V Lize mistrů čelíte nejsilnějším mužstvům v Evropě, takže musíme být obezřetní. Slavia nám bude chtít cestu za výhrou co nejvíc zkomplikovat,“ uvedla jedna z letních posil Interu, záložník Stefano Sensi, který skóroval ve dvou ze tří ligových kol.

„Zápas to určitě nebude lehký, ale musím říct, že dnes už žádné zápasy snadné nejsou. Pro výhru je třeba vždycky tvrdě pracovat. Musíme se dívat na Slavii jako na celek, než koukat na její jednotlivce. Je silná v týmovém pojetí a myslím, že bychom měli být velmi pozorní a koncentrovaní na hru. Slavia nebude jednoduchým soupeřem a máme z ní velký respekt,“ přiznal bývalý hráč Interu Milán Javier Zanetti, který aktuálně v klubu působí jako viceprezident.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 90+2. Barella

Hosté: 63. Olayinka

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar – Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozović (71. Barella), Gagliardini, Asamoah – Lautaro Martínez (71. Politano), R. Lukaku.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil – T. Souček (C), Hušbauer – Masopust (79. Júsuf Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu – Olayinka (85. Provod).

Náhradníci

Domácí: Padelli, Godín, Sánchez, Vecino, Politano, Lazaro, Barella

Hosté: Tecl, Zelený, Provod, Škoda, Frydrych, Júsuf Hilál, Markovič

Karty

Domácí: Asamoah, Lautaro Martínez, Politano

Hosté: Hovorka, T. Souček

Rozhodčí

Buquet – Debart, Pacelli (vš. FRA)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

50 128 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Odebírejte iSport PODCAST:
SPOTIFY * PLAYER FM * RSS * iTunes

Sport Speciál k účasti Slavie v Lize mistrů kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Sport Speciál k Lize mistrů Sport Speciál k Lize mistrůFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud