2. října 2019 • 10:20

Real načaly „SUPER“ góly. Směšné, soptil Zidane. Proč šel ven Courtois?

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebyly to žádné výstavní trefy, Emmanuel Bonaventure Dennis s nimi díru do gólových hitparád nabeton neudělá. Ale počítají se, kor na Santiago Bernabeu, kde nakonec Bruggy v úterý vydřely díky dvěma kuriózním gólům mladého Nigerijce v rámci 2. kola základní skupiny B Ligy mistrů remízu 2:2. Zápas nedochytala jednička Realu Thibaut Courtois a jeho kouč Zinédine Zidane měl po duelu těžkou hlavu.



Real v domácím zápase ztrácel od 9. minuty. Expilíř zadních řad Slavie Simon Deli dlouhým nákopem našel na polovině hřiště Vanakena, který narýsoval přihrávku na Taua. Jihoafrický útočník následně přihrál Dennisovi, jemuž se sice mičuda zašmodrchala mezi nohama, ale jelikož Courtois už odplaval kamsi po své levé ruce, míč se dokutálel do sítě. 0:1 pro Bruggy.

 

I druhá trefa hostů dekorovala stejného hrdinu. 21letý Nigerijec využil ležérní rozehrávky Luky Modriče a sám pelášil vstříc velkému vápnu. V jeden moment se mu zapletly nohy, málem upadl, ale nakonec stihl balon přes vyběhnuvšího Belgičana dostat do sítě. Druhá prapodivná trefa, 0:2 pro Bruggy.

 

"Mám obrovskou radost, že jsem dal dva góly, ale chtěli jsme tady vyhrát a neměli jsme k tomu daleko. Ale bereme i bod, protože to nakonec také není vůbec špatný výsledek," přispěchal se svým komentářem se smíchem Dennis.

Trenér Realu Zidane Denissovu rozvernou náladu nesdílel. "Oba góly, které jsme dostali, byly úplně směšné. Víc k tomu říct nejde," prohlásil. "S prvním poločasem jsem byl extrémně nespokojený, ale musím ocenit hráče za jejich reakci ve druhé půli. Je to špatný výsledek, o tom žádná, ale chci se umět dívat na věci pozitivně," pokračoval Zidane, který krom stavu 0:2 řešil o přestávce i svého brankáře.

Courtois do druhé půle nevyběhl, do branky šla posila z PSG Alphonse Areola, a fanoušci začali na sociálních sítích čile spekulovat, co za tím stojí. Mnozí se domnívali, že Zidane vystřídal Courtoise pro neuspokojivý výkon... Na vině ale prý byly žaludeční potíže, které belgickému reprezentantovi neumožnily v utkání pokračovat. Tak pravili představitelé Realu v oficiálním prohlášení.

Dennis se bude muset nechat tetovat

Ve druhé půli stanovili konečné skóre 2:2 hlavičkující Ramos a po další standardní situaci Casemiro. Bruggy dohrávali zápas bez vyloučeného kapitána Vormera, který v rozmezí 78. a 84. minuty uviděl dvě žluté karty.

A ještě na skok k autoru dvou gólů Dennisovi, slavné utkání na San Bernabeu pro něj zřejmě bude mít věčnou a notně bolestivou dohru. Ještě před výkopem úterního zápasu totiž slíbil, že pokud skóruje, nechá si na památku udělat tetování.

"No, to si teď budu muset nechat udělat hned dvě," smál se bývalý útočník ukrajinské Zorye Luhansk v pozápasovém rozhovoru televizní stanici RTL.

A slova hostujícího šéfa střídačky? "Je to historický bod. Náš výkon byl také historický a pro mě by takový byl, i kdybychom prohráli," zakončil trenér Brugg Philippe Clement.

SESTŘIH: Real Madrid - Bruggy 2:2. Deli pomohl k další ztrátě favorita
Video se připravuje ...

Skupina B

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 24:5 18
2. Tottenham 6 3 1 2 18:14 10
3. Olympiacos 6 1 1 4 8:14 4
4. CZ Bělehrad 6 1 0 5 3:20 3

Góly

Domácí: 56. Ramos, 85. Casemiro

Hosté: 9. Dennis, 39. Dennis

Sestavy

Domácí: Courtois (46. Aréola) – Carvajal, Ramos (C), Varane, Nacho Fernández (46. Marcelo) – Kroos, Casemiro, Modrić – L. Vázquez (67. Vinícius Júnior), Benzema, E. Hazard.

Hosté: Mignolet – Mata, Mechele, Deli, Sobol – Vormer (C), Rits, Vanaken – Diatta, Dennis (71. Openda, 87. D. Cools), Tau (90+3. Schrijvers).

Náhradníci

Domácí: Aréola, Militao, Marcelo, Jović, Valverde, Isco, Vinícius Júnior

Hosté: Horvath, Vossen, Kossounou, Diagne, Schrijvers, Cools, Openda

Karty

Domácí: E. Hazard

Hosté: Mignolet, Openda, Vormer, Vormer

Rozhodčí

Kabakov – Margaritov, Valkov (vš. BUL)

Stadion

Estadio Santiago Bernabéu (Madrid)

Návštěva

65 112 diváků

Útočník Emmanuel Bonaventure Dennis pomohl dvěma góly fotbalistům Brugg k senzační remíze 2:2 s Realem Madrid
Útočník Emmanuel Bonaventure Dennis pomohl dvěma góly fotbalistům Brugg k senzační remíze 2:2 s Realem Madrid

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud