3. října 2019 • 13:40

Kouč Interu soptil nad neodpískanou penaltou. Od rozhodčích chce respekt

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco v italské soutěži fotbalisté Interu Milán zvítězili ve všech šesti utkáních, v Lize mistrů naplno nebodovali ani ve druhém zápase. Po domácí remíze 1:1 s pražskou Slavií podlehli ve středu Barceloně 1:2, přestože na Camp Nou vedli. Podle trenéra Antonia Conteho si "Nerazzurri" zasloužili výhru více než španělští mistři. Italský kouč si také posteskl, že sudí jeho týmu upřeli penaltu.



„Po většinu utkání jsme trápili tak skvělý tým, jakým Barcelona je. Některým našim hráčům pravděpodobně došla ve druhé půli energie, protože jsme odehráli několik zápasů za sebou. Jsem ale přesvědčený, že jsme si zasloužili víc než Barcelona. Musíme jí ale pogratulovat," řekl na tiskové konferenci Conte.

Kouč Interu byl však hodně rozladěný výkonem rozhodčího Damira Skominy. Byl přesvědčený, že jeho tým měl po zákroku barcelonského Arthura na Stefana Sensiho kopat pokutový kop. „Myslím, že šlo o jasnou penaltu,“ uvedl Conte. „Bavíme se tu o rozhodčím, který je zkušený, dokonce řídil finále Ligy mistrů. Chceme respekt, řada věcí se nám nelíbila. To ve mně zanechává hořkou pachuť,“ dodal.  

Inter vedl od třetí minuty po Martínezově gólu, ale ve druhém poločase obrátil skóre Suárez. „Je těžké najít po porážce pozitiva, protože když prohrajeme, tak trpím. Rozdíl v držení míče (63:37 ve prospěch Barcelony) byl proto, že jsme hráli přímočařeji než oni. Snažili jsme se jim ublížit naším tempem," uvedl padesátiletý Ital.

"Skvělé mužstvo ale po porážce nikdy nejede domů šťastné, i když hrálo dobře jako my. Nakonec rozhodlo pár mezer v obraně. Je to škoda. Na druhé straně panuje určitá spokojenost, protože jsme potrápili jednoho z největších favoritů soutěže," konstatoval Conte.

Góly

Domácí: 58. L. Suárez, 84. L. Suárez

Hosté: 3. Lautaro Martínez

Sestavy

Domácí: ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, N. Semedo – F. de Jong, Busquets (53. Arturo Vidal), Arthur – Messi (C), L. Suárez, Griezmann (66. O. Dembèlé).

Hosté: Handanovič (C) – Godín, de Vrij, Škriniar – Candreva (71. D'Ambrosio), Barella, Brozović, Sensi (79. Politano), Asamoah – Lautaro Martínez, Alexis Sánchez (66. Gagliardini).

Náhradníci

Domácí: Neto, Dembèlé, Rakitić, Todibo, Pérez, Vidal, Wagué

Hosté: Biraghi, D'Ambrosio, Gagliardini, Vecino, Politano, Padelli, Esposito

Karty

Domácí: Griezmann, Piqué, Roberto, Arturo Vidal

Hosté: Barella, Alexis Sánchez, Sarri (trenér)

Rozhodčí

Skomina – Praprotnik, Vukan (všichni Slovinsko)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Návštěva

86141 diváků

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud