Pavel Hartman
Premium
21. října 2019 • 04:40

Rozklížená Barcelona?! Pod pokličkou obra roste Messiho role, ale i dluhy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

FC Barcelona po osmi letech opět v Praze! Už jste také nedočkaví, jaká bude? Vsaďte se, že dost jiná. Na hřišti i za kulisami. A nejen kvůli tomu, že v současném týmu jsou jen tři pamětníci vítězství 4:0 nad Viktorií Plzeň v nabitém Edenu - Messi, Piqué a Busquets. V textu pro iSport Premium naleznete hloubkovou sondu do aktuálního výběru katalánského giganta, mimo jiné také to, proč je teď mnohem víc závislý na ústřední postavě Lionelu Messim.



Tak schválně, co se vám vybaví z večera 1. listopadu 2011, kdy si to v Edenu rozdala provinční Viktoria Plzeň s majestátní Barcelonou? Mně tohle.

17. minuta: bohorovná rozehrávka Barcy, vypíchnutý míč a totálně zazděné sólo Milanem Petrželou.

Utkání Slavia - Barcelona na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje ve 20:05 (studio k dřívějším zápasům začíná už v 18:30), moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Vaniaka nebo Davida Kalivodu. Přímo na stadionu v Edenu pak Michal Hrdlička bude rozebírat aktuální dění třeba s Pavlem Kukou, dorazí i herec Jakub Prachař nebo nejznámější český MMA bojovník Karlos „Terminátor“ Vémola. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

 20. minuta: Messiho obhození kolem Mariána Čišovského, faul, penalta, vyloučení.

Pak pohodová kontrola zápasu favoritem, vyšperkovaná hattrickem argentinského génia, a poklona trenéra Pepa Guardioly soupeři: „Do vyloučení hrála Plzeň výborně. Byl to těžký zápas.“

Barcelona byla tehdy v Praze veliká. Obranu dirigovala sehraná dvojice Piqué, Puyol, v záloze rozdávali míče Busquets s Fábregasem, které ze střídačky jistili Xavi s Iniestou, před nimi válel Messi a z trenérského můstku tomu šéfoval Guardiola, nejlepší kouč na světě, pod nímž mužstvo vyhrálo všechno, co se ve fotbalovém světě dá vyhrát. Celkově to bylo za jeho vlády 14 obřích trofejí.

Zkrátka Dream Team, který vstoupil do dějin.

„Ještě nikdy jsem žádné mužstvo neviděl hrát takový fotbal,“ konstatoval Sir Alax Ferguson o pět měsíců dřív, když na SuperBarcelonu neměl nárok s Manchesterem United ve finále Ligy mistrů 2011.

Co teď přilétá do pražského Edenu?

Klub s kritizovaným prezidentem, neoblíbeným trenérem, velkými zisky, ale i dluhy, se stárnoucími superhvězdami a rozpačitým odpichem do sezony. Až si slávisté do jednoho, a spolu s nimi mnoho českých fanoušků, říkají: „Tuhle Barcu bysme mohli šmiknout!“

Troufalost? Možná, ale aktuální stav veleslavné značky k odvaze vybízí. Na výkladní skříni hrdého Katalánska jsou totiž momentálně opravdu nepřehlédnutelné šmouhy.

Začněme od hlavy.

Když naposledy barcelonský speciál přistál v Praze, stál v čele klubu právník Joan Laporta. Přišel do něj v létě 2003 s jasnou představou: oživit hodnoty, které do fotbalové firmy přivedl legendární Johan Cruyff. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud