6. listopadu 2019 • 11:44

Šílenství na Chelsea! Dvě červené za minutu, penalty i směšný vlastenec

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm gólů, dvě červené karty během minuty, dva vlastenci, klíčová rozhodnutí videorozhodčího na obou stranách a dva týmy, které se do posledního dechu nechtěly spokojit s remízou. Liga mistrů nabídla další fantastický večer, tentokrát na Stamford Bridge, kde Chelsea remizovala s Ajaxem 4:4.  



„Jsme tady, abychom bavili. A tohle bavilo, zápas byl plný bláznivých momentů, bylo to šílenství. Ať se na to lidi koukali kdekoli, musí uznat, že to byl neuvěřitelný zápas. A všechen respekt Ajaxu, mají úžasný tým,“ uznával po zápase manažer Chelsea Frank Lampard.

Po zápase už se s novináři smál, jenže v jeho průběhu mu rozhodně do smíchu nebylo. Hlavně po prvním poločase. Ajax sice za 45 minut vyprodukoval jedinou střelu na branku, jenže i tak vedl 3:1. Pomohly mu dva vlastence „Blues“.

První zásah Tammyho Abrahama za záda vlastního brankáře hned ve druhé minutě se ještě dá nazvat obyčejnou smůlou, ale branka na 3:1 pro Ajax baví svět. Hakim Zijach téměř od rohového praporku střílel na vzdálenější tyč. Jenže míč se od ní odrazil k brankové čáře a od obličeje nešťastného Kepy Arrizabalagy míč putoval do sítě. Video situace letí světem sociálních sítí.

Lampard udělal do druhého poločasu jedinou změnu, na hřiště poslal 19letého beka Reeceho Jamese. Možná právě on nedostoupil chvíli po pauze Donnyho van den Beeka, který z druhé střely Ajaxu na bránu zvýšil už na 4:1. „Hloupá chyba,“ litoval po zápase obránce. Ale jeho čas měl ještě přijít.

Po hodině se César Azpilicueta ukázal jako správný kapitán a snížil. Klíčový pro celý zápas pak byla 68. minuta. První stoper Ajaxu Daley Blind podrazil Jorginha. Rozhodčí si to zapamatoval, akce pokračovala a následnou střelu rukou zablokoval druhý stoper Joel Veltman. Oba už jednu žlutou kartu měli, vyfasovali je v první půli během dvou minut, teď je italský sudí Gianluca Rocchi poslal během minuty oba do sprch a navíc se kopala penalta.

„Přišel jeden pán a o všechno nás okradl," stěžoval si na rozhodčího útočník Ajaxu Dušan Tadič. „Je to obrovské zklamání, protože bychom se měli bavit hlavně o tom, jak hrál Ajax dobře.

Tadič byl navíc přesvědčený, že oběma vyloučením předcházel faul Christiana Pulisice na Blinda. „Kdyby ho písknul, tak Daley nedostane druhou žlutou a ani by nedostal druhou žlutou Joel a ani by se nekopala penalta. Všechno odstartoval faul na Daleyho, ale místo toho jsme byli potrestáni hned třikrát. Něco takového jsme ještě neviděl,“ uvedl.

Jorginho se nemýlil a snížil na 4:3. O tři minuty později využil obrovský závar před nizozemskou brankou Reece James a skoro 40 tisíc diváků na Stamford Bridge explodovalo nadšením – 4:4.

„Jsem hrozně zklamaný. Ze dvou zápasů s Chelsea jsme si zasloužili získa čtyři body, máme jeden,“ litoval na tiskovce kouč Ajaxu Erik Ten Hag. „Hráli jsme skvěle. Byli jsme lepší s míčem, vedli jsme 4:1, pak 4:2, ale jeden moment všechno změnil.“

Domácí sektory byly natěšené, hostující nervózní. Do konce čtvrt hodiny, tým Ajaxu v devíti a pod obrovským tlakem. „Je trošku škoda, že jsme nedali ještě jeden gól. Měli jsme pár šancí… Ale s tím jak to vypadalo v poločase? Jsme spokojení,“ praly se pocity v Jamesovi.

Chelsea sice ještě jednou dostala míč do sítě. Azpilicueta už se v 78. minutě běžel křepčit s tribunami, jenže předčasně. Sudí po poradě s videem gól odvolal po ruce smolaře Tammyho Abrahama.

Zápas skončil 4:4 a oba týmy berou po bodu. V tabulce skupiny H jich mají 7, ale boj o postup bude ještě nesmírně vyrovnaný, stejný zisk má totiž třetí Valencia, jen Lille, které včera prohrálo 1:4, ztrácí.

„Bude to těžké, ale těším se. Máme to ve svých rukou a zasloužíme si postoupit," věří Erik Ten Hag. Jenže stejně to cítí i v Londýně a na východě Španělska. 

Časopis Sport GÓÓÓL - to nejzajímavější ze zahraničního fotbalu: profily hráčů, novinky, tipy, plakáty, dárky. Aktuální číslo ONLINE zde »

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Z V R P Skóre B
1. Chelsea 6 3 2 1 11:9 11
2. Valencia 6 3 2 1 9:7 11
3. Ajax 6 3 1 2 12:6 10
4. Lille 6 0 1 5 4:14 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud