6. listopadu 2019 • 09:27

Wenger v úžasu ze Slavie: Nikdy jsem tohle neviděl. Barcelona byla poražena

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia v úterý vydřela na Barceloně ve 4. utkání základní skupiny F Ligy mistrů remízu 0:0. Lionela Messiho, který v prvním poločase trefil břevno a další šance mu úžasně chytil Ondřej Kolář, a spol. vyprovázel do kabiny mohutný pískot. Katalánský klub nešlape, čehož si všiml i bývalý kouč Arsenalu Arséne Wenger. 70letý Francouz naopak vyzdvihl atletickou připravenost sešívaných.



Legenda trenérského řemesla, která se před rokem s Arsenalem rozloučila po rekordních 22 sezonách, byla hostem úterního pořadu televize beIN SPORTS (Co dnes dělá Wenger čtěte ZDE>>>). A výkon Barcelony, která na svém hřišti vyšla gólově naprázdno po 48 duelech (naposledy ji „vynulovalo“ v předminulé sezoně loni v únoru Getafe), Wengera zklamal.  

„Po 80 minutách měla Barcelona naběháno 97 kilometrů, zatímco Slavia 109! To je rozdíl 12 kilometrů, nikdy jsem nic takového neviděl, na takovou dobu je to opravdu velký rozdíl. Takovýto fyzický rozdíl ukazuje, že Barcelona byla dnes večer poražena, její fotbalisté neměli dobré tempo,“ nechal se slyšet francouzský odborník.

SESTŘIH: Barcelona - Slavia 0:0. Fantastický bod pro "sešívané"
Video se připravuje ...

„Byla ta špatná noc pro Barcelonu, je to škoda, protože si mohli zajistit postup. Když hrajete doma proti takovému týmu, jako je Slavia, s postupem počítáte. Pro hráče Barcelony bylo těžké promarněnou příležitost přijmout, bylo to po utkání vidět na obličejích jejích hráčů,“ dodal trenér, který v ročníku 2003/04 dokázal s Arsenalem projít sezonou bez jediné porážky a připsat si rekord v počtu 49 utkání bez prohry.

Španělští šampioni ve skupině LM doma nedali gól poprvé od 5. prosince 2012, kdy hráli 0:0 s Benfikou Lisabon. Na střely na branku/do tyče sice vyhráli 7:0, na držení míče 60% k 40%, v rohových kopech ale vládla  6:9 Slavia. Katalánci doma zaváhali díky remíze 0:0 po sérii 16 soutěžních výher.

„Vedou svou soutěž, jsou na čele své skupiny v Lize mistrů, ale přesto hrají jako tým, který je v krizi. Jejich hra je pomalá, na posledních 30 metrech hřiště nemají dynamiku, všechno řeší individuálně. Pokaždé, když v útoku ztratí míč, vypadá to, že z brejku inkasují, protože nezvládají tempo soupeře. Současná Barcelona postrádá dynamiku, energii a sebevědomí,“ myslí si Wenger.

„Proti Slavii to vypadalo tak, že jen chtějí přihrát balon Messimu a doufají, že něco udělá. Základní týmové pojetí jejich hry je pryč,“ řekl Wenger a vyjádřil se i k osobě kouče Barcy Ernesto Valverdeho.

„Nakonec je to vždy trenér, kdo je vinen. Ale je velký rozdíl být vinen, a být za mizérii zodpovědný, víte? Všichni vědí, že Valverde nerozhoduje o tom, jací hráči přijdou. Musí jen s tím, co má, pracovat co nejlépe. Takže to, o čem se tady bavíme, vyvolává mnoho otázek: kdo má v Barceloně poslední slovo, když se koupí hráč? A je to opravdu opravdu hráč, kterého tým a trenér potřebuje?“ zakončil své úvahy Wenger.

Slavia má se ziskem dvou bodů ze čtyř duelů stále teoretickou šanci na jarní fázi LM, kam projdou první dva tymy. Pražané v příštím utkání 27. listopadu přivítají Inter Milán, na jehož stadionu remizovali 1:1.

Liga mistrů opět posunula rekord ve sledovanosti
Televize O2 TV hlásí v krátké době další překonání diváckého rekordu. Stalo se tak v úterý večer v čase od 18:00 do 21:00, kdy ve špičce dosáhla sledovanost O2 TV 791 995 diváků. K dosažení této hranice výrazně pomohl duel Ligy mistrů mezi Barcelonou a Slavií, který odvysílaly v přímém přenosu stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal. Poslední rekord z 23. října, kdy se hrál domácí zápas Slavie s Barcelonou v Lize mistrů, tak byl překonán o více než 100 tisíc.

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Sestavy

Domácí: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (46. Roberto) – Arturo Vidal, Busquets (68. Rakitić), F. de Jong – Messi (C), O. Dembèlé (65. Fati), Griezmann.

Hosté: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil – T. Souček (C) – Ševčík, Traoré (57. Tecl), Stanciu (63. Hušbauer), Olayinka – Masopust (82. Provod).

Náhradníci

Domácí: Neto, Rakitić, Aleñá, Roberto, Umtiti, Pérez, Fati

Hosté: Kovář, Hušbauer, Tecl, Provod, Škoda, Takács, Júsuf Hilál

Karty

Domácí: Piqué, N. Semedo, Busquets

Hosté: Olayinka, Stanciu, Hušbauer, Kúdela, O. Kolář

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett (ENG)

Stadion

Camp Nou (Barcelona)

Návštěva

67 023 diváků

Časopis Sport GÓÓÓL - to nejzajímavější ze zahraničního fotbalu: profily hráčů, novinky, tipy, plakáty, dárky. Aktuální číslo ONLINE zde »

Sport Góóól Sport GóóólFoto iSport.cz

Trpišovský: Měli jsme obrovské štěstí, doma jsme hráli líp a prohráli jsme
Video se připravuje ...

Hrdinové Slavie. Tomáš Souček objímá Ondřeje Koláře
Hrdinové Slavie. Tomáš Souček objímá Ondřeje Koláře

Hrdina Kolář: Při nepovedené kličce mi nestačilo ani zatrnout
Video se připravuje ...

PRVNÍ DOJMY: Světová mezihra, české zakončení. Hrdina Kolář by za Barcu mohl chytat
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud