26. února 2020 • 11:33

Vidal dostal dvě žluté během mžiku. Kouč Barcelony: Sudí byl přísný

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Barcelony Quique Setién má za sebou debut v Lize mistrů. Jeho mužstvo v úterý v prvním osmifinálovém souboji remizovalo v Neapoli 1:1. Jednašedesátiletý Španěl svým hráčům k výsledku pogratuloval. V odvetě podle něj musí prorazit defenzivní val Neapole. Obejít se bude muset bez Artura Vidala, který viděl dvě žluté karty bezprostředně po sobě. 



„Je to pro nás dobrý výsledek. Většinu zápasu jsme měli pod kontrolou, ale proti tak organizované obraně Neapole nám chyběla produktivita ve finální fázi. Hráli a bránili velmi dobře. Nám se zase dařilo zastavovat jejich protiútoky,“ prohlásil na tiskové konferenci Setién, který převzal tým v lednu po odvolání Ernesta Valverdeho.

Barcelona potvrdila, že se jí ve vyřazovací fázi Ligy mistrů na stadionech italských soupeřů nedaří. Tým kolem kapitána Lionela Messiho nezvítězil na Apeninském poloostrově v jarní části soutěže šestkrát po sobě.

„Neapol skórovala z jediné šance v prvním poločase. Nehráli jsme dost agresivně, abychom prolomili obrannou zeď, kterou Neapol postavila. Po vyrovnání to trochu otevřeli a dělali jsme jim větší problémy. Hráli výborně, takže remíza je zasloužená,“ uvedl Setién.

„Bylo to těžké utkání. Hráčům k výsledku gratuluji, ale proti takto defenzivním týmům musíme být důraznější. Je to otázka trpělivosti,“ řekl někdejší kouč Las Palmas či Betisu Sevilla.

Ačkoliv Barcelona držela míč 64 procent času, na neapolskou branku vystřelila pouze jednou. Setién věří, že v odvetě 18. března tomu bude jinak. „Vypracujeme si více příležitostí, protože je nepravděpodobné, že by na Camp Nou dokázali tak dlouho bránit. Musíme myslet pozitivně a nestěžovat si,“ konstatoval Setién.

V odvetném duelu se musí obejít bez vykartovaných záložníků Sergia Busquetse a Artura Vidala. Druhý jmenovaný utkání nedohrál, protože v 89. minutě uviděl dvě žluté karty po sobě. Jednu za faul na Maria Ruie a hned i druhou za nepřiměřenou reakci a hodně blížký střet hlav s neapolským soupeřem, když si chtěli situaci „vyříkat“ (čas v sestřihu 3:46).

SESTŘIH: Neapol - Barcelona 1:1. Divoký závěr, Vidal po dvou slepených žlutých nedohrál
Video se připravuje ...

„Neviděl jsem, co přesně se stalo, ale pravděpodobně byl rozhodčí trochu přísný. Žlutá karta za faul je v pořádku, ale druhá už je příliš. Hráči Vidalova temperamentu se v utkáních do takto vypjatých situací dostávají. Do odvety jsme ztratili důležitého hráče. Pokusíme se ho nahradit, jak nejlépe to půjde,“ prohlásil Setién.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 30. D. Mertens

Hosté: 57. Griezmann

Sestavy

Domácí: Ospina – Rui, Nikola Maksimović, Manolas, Di Lorenzo – Ruiz, Demme (80. Allan), P. Zieliński – Callejón (74. Politano), D. Mertens (54. Milik), L. Insigne (C).

Hosté: ter Stegen – N. Semedo, Umtiti, Piqué (90+3. Lenglet), Firpo – F. de Jong, Busquets, Rakitić (56. Arthur) – Messi (C), Griezmann (87. Fati), Arturo Vidal.

Náhradníci

Domácí: Allan, Elmas, Meret, Luperto, Milik, Politano, Hysaj

Hosté: Araújo, Fati, Neto, Arthur, Lenglet, Akieme, Puig

Karty

Domácí: L. Insigne, Rui

Hosté: Busquets, Messi, Griezmann, Arturo Vidal, Arturo Vidal

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp (všichni Německo)

Stadion

Stadio San Paolo, Neapol

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud