Jan Malý
15. srpna 2020 • 15:30

Bayern v brutální formě, cílí na triumf v Lize mistrů. Müller: Plesá mi srdce

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porazit Bayern Mnichov. To je výzva, kterou normální smrtelníci v tomhle kalendářním roce ještě nezvládli. Možná zkuste sezvat Supermana, Batmana, Hulka a další komiksové hrdiny a i pro ně by byla fuška mnichovský kolos svalit. Bavoři si teď se soupeři dělají, co chtějí. V pátek večer si ve čtvrtfinále podali slovutnou Barcelonu, vyčpělou partu kolem Lionela Messiho zesměšnili výsledkem 8:2. Cíl německého giganta je jasný, chce prestižní soutěž vyhrát. K tomu však bude muset zlomit ještě dva houževnaté vyzyvatele.



Bylo krátce po zápase, z nějž byli asi všichni paf. Bayern Mnichov rozcupoval Barcelonu 8:2 a proplul do semifinále Ligy mistrů. V televizním studiu deníku Bild na bývalou oporu bavorského celku a dnes častého glosátora fotbalového dění Mehmeta Scholla hned přilétla otázka: Viděli jsme celkového vítěze?

„To je těžké předpovídat, protože jsou před nimi ještě dva zápasy, ale způsob, jakým Bayern vyhrál, byl úžasný. Ten rozdíl byl zřejmý, na jedné straně unavení hráči Barcelony, kteří neuměli vzdorovat. Na té druhé bylo stádo bdělých surikat, neustále připravených k útoku,“ vystihl Scholl rozdíl mezi oběma soupeři.

Bayern je teď brutální. Poslední porážku schytal na začátku prosince v Mönchengladbachu (1:2), od té doby s ním jen Lipsko dokázalo v únoru uhrát bezbrankovou remízu, všech ostatních sedmadvacet zápasů kolos vedený trenérem Hansi Flickem vyhrál. V Německu domašíroval pro mistrovský titul i triumf v poháru, teď cílí na Ligu mistrů.

Formu má německý šampion báječnou. V obraně souhra sice občas zahapruje, bránu ale stráží výborný Manuel Neuer. Ofenzivní síla je pak drtivá a mimořádná. Bavoři jsou agresivní, rychlí, sehraní. Jejich presování se může zanést do fotbalových učebnic.

Totální demolice Barcelony! Klidně odejdu mezi prvními, zoufal Piqué
Video se připravuje ...

Krajní obránci týrají své soupeře. Například mladý levý bek Alphonso Davies vycvičil před pátým gólem Nelsona Semeda. Úžasná práce. Skvěle funguje záložní řada, každý její člen je pohyblivý a skvěle se orientuje. Na hrotu řádí neomylný kulomet Robert Lewandowski.

Kouč Flick Bayern výtečně vyladil. „Soupeře jsme neustále dostávali pod tlak, v záloze získávali míče a byli jsme pořád nebezpeční. Byla radost se na kluky dívat,“ rozplýval se sportovní ředitel mnichovského klubu Hasan Salihamidžič. „To, v jaké intenzitě dokázali hráči celých devadesát minut hrát, bylo jednoduše top. To je naše mentalita,“ přidal Flick.

Německý celek si užívá pohodu. „Byl to výjimečný večer. Nejkrásnější je, že každý, kdo přijde na hřiště, má stejnou radost, stejné pracovní nastavení jako ostatní. Z toho, jakým způsobem jsme vyhráli, mi plesá srdce,“ zářil záložník Thomas Müller. On například prožil jiný historický zápas. Byl u toho, když Němci v semifinále mistrovství světa v roce 2014 roznesli domácí Brazilce 7:1. „Ovšem tehdy jsme neměli zápas pod takovou kontrolou. Ano, hráli jsme dobře, ovšem teď proti Barceloně jsme byli brutálně dominantní,“ porovnával Müller.

Němci před šesti lety světový šampionát nakonec ovládli. Triumf vyhlíží i Flickova parta. Cítí formu a dobrou šanci, zároveň si uvědomuje, že zdaleka není na konci. „Byl to jen jeden ze tří kroků. Další zápas začíná 0:0,“ varoval okamžitě záložník Leon Goretzka.

Bayern se ve středu utká v semifinále s vítězem duelu Manchester City–Lyon.

Bayern v semifinále Ligy mistrů rozdrtil Barcelonu
Bayern v semifinále Ligy mistrů rozdrtil Barcelonu

Bayern Mnichov Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud