15. září 2020 • 21:55

Přemožitel Plzně si Ligu mistrů nezahraje. Alkmaar padl v Kyjevě

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přemožitel Plzně Alkmaar vypadl ve třetím předkole fotbalové Ligy mistrů. Nizozemský tým nestačil na Dynamo Kyjev, na jehož stadionu prohrál 0:2. Oba góly vstřelilo Dynamo ve druhém poločase, o Ligu mistrů si ukrajinský celek zahraje s Gentem, který porazil 2:1 Rapid Vídeň.



Plzeňská Viktoria před třemi týdny v Alkmaaru prohrála 1:3 po prodloužení, přičemž o vedení přišla v páté minutě nastavení. Druhý postup do hlavní fáze elitní soutěže po roce 2009 si ale nizozemský celek nevybojoval.

Naděje na skupinovou fázi LM se rozplynuly i Benfice Lisabon, jež v předchozích deseti ročnících v hlavní soutěži nechyběla. Portugalský vicemistr prohrál 1:2 na hřišti PAOK Soluň a stejně jako Alkmaar se musí spokojit se startem ve skupině Evropské ligy. Řecký klub naopak zůstal ve hře o premiérovou účast mezi elitou a utká se o ni s Krasnodarem.

Kvůli koronaviru se zápasy třetího předkola hrají jen na jedno utkání, závěrečné čtvrté předkolo už bude klasicky s odvetami. Představí se v něm i pražská Slavia, která se soupeře dozví ve středu večer. Bude jím vítěz duelu mezi dánským Midtjyllandem a švýcarským celkem Young Boys Bern.

3. předkolo fotbalové Ligy mistrů - nemistrovská část:

Góly

Domácí: 49. Rodrigues, 86. Šaparenko

Hosté:

Sestavy

Domácí: Buščan – Kędziora, Zabarnyj, Mykolenko, Karavajev – Bujalskij (79. Andrijevskij), Sydorčuk (C) , Šaparenko (90+1. Ledněv) – Rodrigues, Suprjaga (74. Verbič), De Pena

Hosté: Bizot – Svensson, Vlaar (79. Sugawara), Koopmeiners (C), Wijndal – Clasie, de Wit, Midtsjo (66. Druijf) – Stengs, Boadu, Gudmundsson (58. Idrissi)

Karty

Domácí: Bujalskij, Rodrigues, Kędziora

Hosté: Stengs, Clasie

Rozhodčí

Grinfeld – Hassan, Yarkoni (vš. ISR)

Stadion

NSC Olimpijskij, Kyjev

Góly

Domácí: 63. Giannoulis, 75. Živković

Hosté: 90+4. Silva

Sestavy

Domácí: Živković – Ingason, Varela, Michailidis – Crespo, Schwab, El Kaddouri, Giannoulis – Tzolis (80. Esiti), Akpom (70. Świderski), Pelkas (C) (65. Živković)

Hosté: Vlachodimos – André Almeida (C), Rúben Dias, Vertonghen, Grimaldo – Pizzi, Weigl, Taarabt (81. Rafa Silv) – Everton, Seferovič (72. Carlos Vinícius), Pedriňo (65. Nuñez Ribeiro)

Karty

Domácí: Pelkas, Varela, Michailidis, Schwab, Esiti

Hosté: Almeida

Rozhodčí

Stadion

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud