26. listopadu 2020 • 10:40

Klopp po výbuchu bez střely na branku zuřil: Premier League páchá zločin

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Liverpoolu Jürgen Klopp po zápase Ligy mistrů s Atalantou Bergamo přiznal, že jeho tým prohrál 0:2 zaslouženě a nezasloužil si ve středu ještě postoupit do osmifinále. Navíc, když ani jednou nevystřelil na branku. Porážka ale nebyla jedinou věcí, kterou po duelu řešil. Ohradil se také proti tomu, že další zápas čeká jeho tým už v sobotu, navíc od 12:30 (anglického času). 



„Nebyl to dobrý zápas. Oba týmy toho moc nevytvořily, dokud jsme dvakrát neinkasovali. Zaslouženě jsme v náročném duelu prohráli. Rozhodčí nepřerušoval moc hru a o to je to pro obě strany obtížnější. Bylo to neuvěřitelně intenzivní utkání, v němž potřebujete nějaké přestávky,“ řekl německý kouč po zápase televizní stanici BT Sport.

Klopp nechal ve středu na lavičce například Dioga Jotu, který v Bergamu dal hattrick. Když se jej a další trojici opor Roberta Firmina, Andyho Robertsona a Fabinha chystal poslat na hřiště, vstřelil Josip Iličič gól na 0:1.

„Pro hráče, kteří dlouho nehráli od prvních minut, to bylo náročné. Nenašli jsme bohužel způsob, jak dát gól, tak jsem se rozhodl střídat. A v tom jsme dostali první gól. Měli jsme tam povedené chvíle, ale nevytvořili jsme si skutečné šance. To se může stát i jiným týmům,“ podotkl Klopp.

Liverpool nezvládl domácí souboj s Atalantou a o postup ze základní skupiny Ligy mistrů bude muset zabojovat ve zbývajících dvou kolech
Liverpool nezvládl domácí souboj s Atalantou a o postup ze základní skupiny Ligy mistrů bude muset zabojovat ve zbývajících dvou kolech

Naštvalo jej však, že sestavu musel uzpůsobit sobotnímu duelu anglické ligy v Brightonu, který se hraje od 13:30 SEČ. „Nařídili nám, abychom šli v sobotu hrát ve 12:30 (anglického času), což je téměř zločin. To nemá nic společného s fotbalem, gratuluji vám. Palec nahoru před mým týmem, nemáme žádná zranění a v sobotu jdeme znovu na věc,“ dodal kouč Liverpoolu ironicky na adresu vedení Premier League.

„Chlapci jsou zklamaní, frustrovaní, ale nemáme čas. Je to teď jen o tom dát se dohromady, abychom byli na ligový zápas čertství a šli znovu do toho,“ navázal Klopp.

Také kapitán „Reds“ James Milner byl zklamán předvedenou hrou týmu, přesto věří, že se Liverpoolu povede postoupit příští úterý po domácím zápase s Ajaxem.

„Nešlo nám to. Víme, že to byl špatný výkon a že jsme byli docela bezradní. Řada hráčů spolu ještě nikdy nehrála, ale nedá se nic dělat, máme nabitý program. Někdy se musíte pokusit vyhrát, aniž byste měli k dispozici to nejlepší, nebyli jsme na to ale dost dobří,“ přiznal čtyřiatřicetiletý univerzál.

„Stále vedeme tabulku, takže se musíme vzchopit a příští úterý na to vlétnout. Věřím, že tenhle zápas rychle přejdeme, protože nás teď čeká spousta zápasů. Postup máme ve svých rukách, jen se musíme zlepšit,“ doplnil Milner.

Góly

Domácí:

Hosté: 60. Iličić, 64. Gosens

Sestavy

Domácí: Alisson – N. Williams, R. Williams, Matip (85. Minamino), Tsimikas (61. Robertson) – Jones, Wijnaldum (61. Fabinho), Milner (C) – M. Salah (61. Firmino), Origi (61. Diogo Jota), Mané.

Hosté: Gollini – Tolói, Romero, Djimsiti – Hateboer, de Roon, Pessina (85. Al. Mirančuk), Freuler, Gosens (75. Mojica) – Iličić (70. D. Zapata), A. Gómez (C).

Náhradníci

Domácí: Cain, Adrián, Robertson, Minamino, Fabinho, Firmino, Jota, Kelleher, Clarkson, Koumetio

Hosté: Mirančuk, Lammers, Sportiello, Zapata, Ruggeri, Muriel, Mojica, Scalvini, Palomino, Rossi, Piccini, Panada

Karty

Domácí: Tsimikas

Hosté: de Roon

Rozhodčí

Del Cerro – Yuste, Alonso (všichni Španělsko)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Z V R P Skóre B
1. Liverpool 6 4 1 1 10:3 13
2. Atalanta 6 3 2 1 10:8 11
3. Ajax 6 2 1 3 7:7 7
4. Midtjylland 6 0 2 4 4:13 2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud