16. června 2021 • 12:18

Sparta jde v předkole Ligy mistrů na Rapid Vídeň, odvetu bude hrát doma

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se ve 2. předkole Ligy mistrů utká s Rapidem Vídeň, druhým týmem rakouské ligy. První zápas Pražané odehrají 20. nebo 21. července venku, odvetu o týden později na Letné. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.



Sparta coby nasazený tým mohla ve 2. předkole nemistrovské části dostat za soupeře jen tři týmy - kromě Rapidu také Galatasaray Istanbul nebo dánský Midtjylland. Pokud Pražané z 2. předkola postoupí, získají jistotu minimálně účasti v základní skupině nové Evropské konferenční ligy. V případě, že by přešli i přes 3. předkolo, v němž začne mistrovská Slavia, čekalo by je ještě závěrečné play off.

Letenští si první účast v kvalifikaci Ligy mistrů od roku 2016 vysloužili druhým místem v lize. Posledních sedm startů v kvalifikaci prestižní soutěže Spartě účast v hlavní fázi nevyneslo. Naposledy se v ní představila v ročníku 2005/06.

Rapid skončil v posledních dvou sezonách v domácí soutěži druhý za Salcburkem, který rakouskou ligu ovládl osmkrát za sebou. V uplynulém ročníku na něj ztratil 15 bodů. S 32 tituly je Rapid historicky nejúspěšnějším rakouským týmem. Z posledního primátu se však radoval v roce 2008.

2. předkolo Konferenční ligy: Plzeň čeká Brest, Slovácko jde na tým z Bulharska >>>

Vídeňský celek je pravidelným účastníkem evropských pohárů. V minulém ročníku se představil v základní skupině Evropské ligy, v níž ale v konkurenci Arsenalu, Molde a Dundalku obsadil třetí místo a do vyřazovací fáze nepostoupil. Od posledního startu v hlavní fázi Ligy mistrů neuspěl v kvalifikaci této soutěže třikrát po sobě.

Sparta se s Rapidem utkala naposledy v přátelském utkání v roce 2011, kdy ho porazila 2:0. V evropských pohárech se v novodobé historii mužstva nesetkala. Naposledy se Rapid s českým týmem v evropských pohárech střetl v sezoně 2015/16 v Evropské lize, kdy Plzeň porazil 3:2 doma a 2:1 venku.

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud