Jan Podroužek
11. srpna 2021 • 10:50

Případ Krmenčík: opce padá, ve Slavii jako host. Co se bude dít dál?

Vstoupit do diskuse
25
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga mistrů se do Edenu nechystá, tím pádem se ruší i dodatek ve smlouvě mezi Slavií a Bruggami o Michaelu Krmenčíkovi. 28letý útočník tak zůstává po zbytek celé sezony v „sešívaném“ zatím pouze na hostování a záleží na samotné Slavii, jestli bude chtít vyvolat nové jednání s belgickým klubem o Krmenčíkově přestupu.



Přišel, aby pomohl s kýženým postupem do Ligy mistrů, jenže jako zraněný a nevyužitelný. I proto ho Slavia na soupisku pro třetí předkolo Ligy mistrů nezapsala a podle vyjádření trenéra Jindřicha Trpišovského po prvním utkání v Budapešti je velmi nepravděpodobné, že stihne aspoň play off Evropské ligy.

„Bude mimo ještě tak tři týdny,“ odhadl Trpišovský minulou středu stav svého útočníka. Minus týden, takže ještě asi čtrnáct dní, co Michaela Krmenčíka omezuje podle informací Sportu trhlina ve svalu.

Došlo tak z pohledu dohody mezi Slavií a Bruggami na zvláštní situaci. Oba kluby si dohodly ve smlouvě o hostování dodatek, že v případě postupu „sešívaných“ do Ligy mistrů by se Krmenčík natrvalo přesunul z Belgie.

PRVNÍ DOJEM: Jako druhý Tiraspol? Proč došlo k vyřazení, které se nemělo stát
Video se připravuje ...

Jenže on do těchto bojů ani nezasáhl, jen sledoval, jestli se stane kmenovou součástí Trpišovského kádru, nebo ne.

Alespoň prozatím ne, opce ve smlouvě po vyřazení s Ferencvárosem definitivně padá, nelze uplatnit. Tím pádem zůstává hráč v Edenu na hostování, které bude trvat do konce této sezony.

Slavia, pokud by Krmenčíka chtěla přece jen odkoupit, by musela s Bruggami formálně vyvolat nové jednání o odstupném. Je otázka, jestli by belgický mistr kývnul na podobné podmínky, tedy na zhruba dva a půl milionu eur, což je v přepočtu přes šedesát milionů korun. Nejspíš ale ano, tím spíš při vědomí, že útočníkovi se zpátky do Brugg nechce.

Takový přístup se od červenobílých ale nejspíš zatím nedá očekávat. Právě kvůli současné situaci, kdy Slavia ještě nemá jistou ani Evropskou ligu.

Zklamaný Trpišovský: Odveta byla dobře rozehraná, co chybělo Slavii?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
25

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud