15. září 2021 • 22:52

Liga mistrů: PSG remizovalo, City vyhráli 6:3, Haller dal čtyři góly

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finalista minulého ročníku fotbalové Ligy mistrů Manchester City zahájil novou sezonu výhrou nad Lipskem 6:3. Podle sázkových kanceláří největší favorit Paris St. Germain se musel v Bruggách spokojit s remízou 1:1. Hvězdou druhého večera byl Sebastian Haller z Pobřeží slonoviny, který pomohl čtyřmi góly k překvapivé výhře Ajaxu Amsterodam na hřišti Sportingu Lisabon 5:1. O vítězství Realu Madrid na půdě Interu Milán 1:0 rozhodl až v poslední minutě brazilský náhradník Rodrygo. Moldavský nováček v elitní soutěži Šeriff Tiraspol v premiéře porazil mnohem zkušenější Šachtar Doněck 2:0.



Lipsko loni utrpělo v Manchesteru na hřišti konkurenčních United nejvyšší prohru na evropské scéně 0:5. Tentokrát inkasovalo ještě jeden gól navrch, ale Nkunku třemi brankami krutost prohry přece jen trochu zmírnil. O góly domácího celku se podělilo šest střelců, nechyběl mezi nimi Grealish, který se při přestupu z Aston Villy stal nejdražším hráčem anglické ligy.

Před dvěma lety St. Germain vyhrál v Bruggách 5:0 a Mbappé jako náhradník tehdy stihl hattrick. Tentokrát se proměnil v nahrávače a přichystal gól pro Herreru. Domácí ale nebyli tak odevzdaným soupeřem jako minule a Vanaken tečovanou střelou vyrovnal. Argentinec Messi při 150. zápase v Lize mistrů ke 120 gólům za Barcelonu další nepřidal. Po půlhodině trefil břevno a Icardi v závěru nevyužil vyloženou šanci.

Zápas Liverpoolu s AC Milán svou dramatičností připomněl fanouškům finále z roku 2005, v němž italský klub vedl 3:0 a nakonec prohrál na penalty. Tentokrát měl lepší nástup anglický tým, už v 9. minutě si Tomori srazil míč do vlastní sítě. O pět minut později to mohlo být 2:0, ale Egypťan Salah, který v neděli oslavil stý gól v Premier League, neproměnil penaltu nařízenou za ruku Alžířana Bennacera. Mrzelo ho to tím víc, že Chorvat Rebič a Španěl Díaz ještě do poločasu výsledek otočili. Salah si po změně stran spravil chuť vyrovnávacím gólem a Henderson strhl vedení na stranu domácích vydařenou střelou z dálky.

Sporting Lisabon, který letos po 19 letech slavil portugalský titul, od loňského října neprohrál doma 22 zápasů, ale v utkání s Ajaxem už během úvodních devíti minut zásluhou Hallera dvakrát kapituloval. Paulinho sice po hrubce brankáře Pasveera snížil, ale za šest minut už to bylo zásluhou Berghuise znovu o dvě branky pro hosty. Po změně stran Haller přidal další dva zásahy, zatímco druhý Paulinhův gól byl po konzultaci s videem zrušen kvůli ofsajdu.

Real Madrid vyhrál před rokem nad Interem Milán oba zápasy a Italům se ani odveta nepovedla. Největší šanci změnit to měl Bosňan Džeko, ale neproměnil ji. Už to vypadalo, že nový trenér Interu Simone Inzaghi získá alespoň bod, ale těsně před koncem střídající Rodrygo zajistil výhru Realu.

V utkání Atlética Madrid s Portem se diváci gólu nedočkali. Blíž k němu měli hosté, ale video jim pokaždé radost vzalo. Nejprve je připravilo o penaltu a pak o gól, protože si před ním Taremi pomohl faulem. V hektickém závěru hosté ještě přišli o vyloučeného Mbembu.

Borussia Dortmund vyhrála na hřišti Besiktase Istanbul 2:1. Hlavním hrdinou zápasu byl osmnáctiletý Angličan Bellingham, který první gól vstřelil a na druhý přihrál Noru Haalandovi. Besiktas, který se vrátil do skupinové části po čtyřech letech, v turecké lize ve čtyřech úvodních kolech nedostal ani jeden gól, ale v souboji s Borussií kapituloval hned při první střele na branku. Bellingham si ve 20. minutě na prsou zpracoval centrovaný míč a mezi nohama brankáře ho poslal do sítě.

V nastaveném čase prvního poločasu se mezi třemi obránci znovu probil do šestnáctky, předložil míč Haalandovi a pro krále střelců minulého ročníku bylo hračkou vylepšit si gólový účet. Norský kanonýr má ve žlutočerném dresu bilanci 66 branek ve stejném počtu zápasů. Turci se dvakrát marně dožadovali penalty, až ve čtvrté minutě nastavení alespoň snížil na 1:2 po rozehraném přímém kopu Španěl Montero.

Šeriff, který se do hlavní fáze prokousal z prvního předkola přes čtyři soupeře bez porážky, pokračoval ve vítězném tažení. V 16. minutě se Adama Traoré z Mali trefil z voleje parádně pod břevno. Ukrajinský tým, který v minulém ročníku dokázal dvakrát porazit Real Madrid, jasně dominoval v držení míče a měl i šance. Ale řecký brankář Athanasiadis, který v létě přišel na hostování z AEK Atény, udržel čisté konto. Naopak po změně stran Yansané z Guiney přidal hlavou druhý gól, opět po přihrávce Brazilce Cristiana.

Góly

Domácí: 27. Vanaken

Hosté: 15. A. Herrera

Sestavy

Domácí: Mignolet – Mata, Hendry, Nsoki – Sowah (90+2. Maouassa), Rits, Vanaken /C/, Balanta, Sobol – De Ketelaere, Lang.

Hosté: Navas – Hakimí, Marquinhos /C/, Kimpembe, Diallo (75. Mendes) – Wijnaldum (46. Draxler), Paredes (46. Pereira), Herrera – Messi, Mbappé (51. Icardi), Neymar.

Náhradníci

Domácí: Lammens, Wesley, Maouassa, Persyn, Vormer, Van der Brempt, Dost, Mechele, Mbamba

Hosté: Donnarumma, Letellier, Icardi, Danilo Pereira, Draxler, Kehrer, Mendes, Dina Ebimbe, Bitshiabu, Bitumazala, Alloh

Karty

Domácí: Lang, É. Balanta

Hosté: Paredes, Messi

Rozhodčí

Schärer – De Almeida, Zogaj (SUI)

Stadion

Jan Breydelstadion, Bruggy

Návštěva

27 546 diváků

Sestavy

Domácí: Oblak – M. Llorente, J. Giménez, Felipe (75. H. Herrera), Hermoso (56. Lodi) – Carrasco, Koke (C) (56. Á. Correa), Kondogbia, Lemar (36. de Paul) – L. Suárez, Félix (56. Griezmann).

Hosté: D. Costa – J. M. Corona, Mbemba, Pepe (C), Sanusi (46. Wendell) – Otávio, Uribe (66. Vitinha), Grujić, L. Díaz (84. Pepê) – Taremí, Toni Martínez (66. S. Oliveira).

Náhradníci

Domácí: Correa, Vrsaljko, Trippier, Lecomte, Herrera, Lodi, de Paul, Griezmann, Cunha

Hosté: Conceição, Costa, Mário, Vitinha, Wendell, Ramos, Pepê, Manafá, Vieira, Evanilson, Oliveira, Marcano

Karty

Domácí: Félix, Kondogbia, Felipe

Hosté: L. Díaz, Sanusi, Uribe, Vitinha, J. M. Corona, Wendell, Mbemba (č)

Rozhodčí

Hategan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Gheorghe (ROU)

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)

Návštěva

40 098 diváků

Góly

Domácí:

Hosté: 89. Rodrygo

Sestavy

Domácí: Handanovič (C) – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian (55. Dumfries), Barella (84. Vecino), Brozović, Çalhanoğlu (65. Arturo Vidal), Perišić (55. Dimarco) – Džeko, Lautaro Martínez (65. Correa).

Hosté: Courtois – Carvajal, Militao, Nacho Fernández, Alaba – Valverde, Casemiro, Modrić (80. Camavinga) – L. Vázquez (66. Rodrygo), Benzema (C), Vinícius Júnior (90+2. Asensio).

Náhradníci

Domácí: Gagliardini, Vidal, Ranocchia, Dumfries, Cordaz, Sánchez, Radu, D'Ambrosio, Vecino, Kolarov, Dimarco, Correa

Hosté: Fuidias, Díaz, Rodrygo, Vallejo, Isco, Jović, Gutiérrez, Asensio, Hazard, Camavinga, Blanco, Lunin

Karty

Domácí: Lautaro Martínez

Hosté: Alaba

Rozhodčí

Siebert – Foltyn, Gittelman

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst)

Návštěva

37 082 diváků

Góly

Domácí: 9. Tomori (vl.), 49. M. Salah, 69. J. Henderson

Hosté: 42. Rebić, 44. B. Díaz

Sestavy

Domácí: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Joe Gomez, Robertson – Keïta (71. Th. Alcântara), Fabinho, J. Henderson (84. Milner) – M. Salah (84. Oxlade-Chamberlain), Origi (63. Mané), Diogo Jota (71. Jones).

Hosté: Maignan – Calabria, Kjaer, Tomori, Hernández – Kessié, Binnásir (72. Tonali) – Saelemaekers (62. Florenzi), B. Díaz, Leão (62. Giroud) – Rebić (83. Maldini).

Náhradníci

Domácí: Adrián, Alcântara, Jones, Kelleher, Konaté, Mané, Milner, Minamino, Phillips, Tsimikas, van Dijk, Oxlade-Chamberlain

Hosté: Ballo-Touré, Florenzi, Gabbia, Giroud, Kalulu, Maldini, Romagnoli, Tătăruşanu, Tonali, Jungdal

Karty

Domácí: Milner

Hosté: Binnásir, B. Díaz

Rozhodčí

S. Marciniak (Polsko)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Góly

Domácí: 16. N. Aké, 28. Mukiele (vl.), 45+2. Mahríz, 56. Grealish, 75. Cancelo, 85. Jesus

Hosté: 42. Nkunku, 51. Nkunku, 73. Nkunku

Sestavy

Domácí: Ederson – N. Aké, Rúben Dias (C), Cancelo, Zinčenko – Rodri (59. Fernandinho), De Bruyne (71. Foden), B. Silva (59. Gündoğan) – Grealish (81. Jesus), F. Torres (71. Sterling), Mahríz.

Hosté: Gulácsi (C) – Angeliño, Mukiele, Orban, Klostermann – Adams, Laimer (60. Haidara) – Nkunku (81. Gvardiol), Forsberg (60. Szoboszlai), Olmo (72. Brobbey) – André Silva (60. Y. Poulsen).

Náhradníci

Domácí: Carson, Walker, Sterling, Gündoğan, Jesus, Fernandinho, Foden, Palmer, Slicker, Lavia

Hosté: Martínez, Simakan, Haidara, Poulsen, Szoboszlai, Brobbey, Moriba, Gvardiol, Henrichs, Kampl

Karty

Domácí: Zinčenko

Hosté: Klostermann, Adams, Angeliño, Angeliño

Rozhodčí

S. Gözübüyük – J. van Zuilen, J. Balder (všichni NED)

Stadion

Etihad Stadium, Manchester

Návštěva

38 062 diváků

Góly

Domácí: 33. Paulinho

Hosté: 2. Haller, 9. Haller, 39. S. Berghuis, 51. Haller, 63. Haller

Sestavy

Domácí: Adán – Neto (C), Inácio (21. Esgaio), Feddal – Porro, Palhinha, Nunes, Vinagre (46. Reis) – Cabral (46. Sarabia), Paulinho (78. Braganca), N. Santos (60. Tomás).

Hosté: Pasveer – Mazraoui (71. Rensch), J. Timber, Lisandro Martínez, Blind (81. Schuurs) – E. Álvarez, S. Berghuis (77. Taylor), Gravenberch – Antony (70. Neres), Haller, Tadić (C).

Náhradníci

Domácí: Paulo, Virginia, Esteves, Braganca, Reis, Sarabia, Ugarte, Esgaio, Tabata, Tomás, Goulart Silva, Catamo

Hosté: Gorter, Setford, Schuurs, Rensch, Tagliafico, Taylor, Neres, Danilo, Daramy

Karty

Domácí: Palhinha, Tomás, Feddal

Hosté: J. Timber, E. Álvarez, Lisandro Martínez

Rozhodčí

José María Sánchez (ESP) – Raúl Cabañero (ESP), Iñigo Prieto (ESP)

Stadion

Estádio José Alvalade, Lisabon

Návštěva

20 382 diváků

Góly

Domácí: 90+4. Montero

Hosté: 20. Bellingham, 45+3. Haaland

Sestavy

Domácí: Destanoglu – Rosier, Welinton, Montero, Nsakala – Josef – R. Ghezzal (89. Töre), Pjanić, Hutchinson (C) (78. Uçan), Larin (61. Karaman) – Batshuayi.

Hosté: Kobel – Meunier, Hummels (70. Pongračić), Akanji, Guerreiro – Bellingham (69. M. Wolf), Brandt (46. Witsel), Dahoud – Reus (C) – Haaland (86. Knauff), Malen (70. Moukoko).

Náhradníci

Domácí: Günok, Bozdogan, Karaman, Özyakup, Topal, Töre, Uçan, Uysal, Yilmaz

Hosté: Hitz, Unbehaun, Knauff, Moukoko, Reinier, Passlack, Witsel, Wolf, Pongračić

Karty

Domácí: Welinton, Montero, Hutchinson

Hosté: Meunier, Moukoko

Rozhodčí

Antonio Mateu Lahoz (ESP) – Pau Cebrián Devís (ESP), Roberto del Palomar (ESP)

Stadion

Beşiktaş Park, Istanbul

Góly

Domácí: 16. Traore, 62. Yansané

Hosté:

Sestavy

Domácí: Athanasiadis – Fernando, Arboleda, Dulanto, Cristiano – S. Thill, Addo (85. Radeljić) – Traore, Kolovos (55. Yansané), Castaňeda (C) (85. Nikolov) – Jachšibojev (67. Bruno).

Hosté: Pjatov (C) – Dodô, Marlon, Matvijenko, Ismaily – Tetê (46. Marlos), Antônio (65. Patrick), Maycon – Pedrinho, Traoré, Fernando (65. Mudryk).

Náhradníci

Domácí: Celeadnic, Pascenco, Bruno, Cojocari, Cojocaru, Julien, Nikolov, Radeljić, Yansané

Hosté: Ševčenko, Bondarenko, Patrick, Bondar, Konoplja, Kornijenko, Marlos, Mudryk, Sikan, Stěpaněnko, Sudakov, Vitão

Karty

Domácí: Dulanto

Rozhodčí

D. Aytekin – Ch. Dietz, S. Lupp (GER)

Stadion

Balšaja Sportivnaja Arena, Tiraspol

Návštěva

5205 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud