27. září 2021 • 18:16

Messi zpátky z marodky, v kádru už proti City. Na PSG si zvyká, řekl kouč

Autor: ČTK, ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi by se po zranění měl vrátit na trávník v úterním utkání Ligy mistrů proti Manchesteru City. Čtyřiatřicetiletý útočník Paris St. Germain vynechal kvůli pohmožděnému kolenu dva ligové zápasy, v pondělí už ale trénoval s týmem.



„Základní sestavu oznámím zítra, ale myslím, že (Messi) bude v kádru,“ řekl na dnešní tiskové konferenci trenér vedoucího týmu francouzské ligy Mauricio Pochettino. K dispozici bude mít pravděpodobně také italského záložníka Marca Verrattiho, jenž s poraněným kolenem přišel o čtyři utkání.

Pochettino konstatoval, že Messi, který do PSG přišel v srpnu z Barcelony a podepsal dvouletou smlouvu, bude potřebovat čas na to, aby si v Paříži zvyknul. „Strávil 20 let v Barceloně. Je přirozené, že se tam cítil být doma a tady je pro něj všechno nové. Přišel teprve nedávno,“ uvedl argentinský trenér.

Lionel Messi ve svém prvním utkání za PSG na domácím hřišti proti Lyonu
Lionel Messi ve svém prvním utkání za PSG na domácím hřišti proti Lyonu

Domnívá se, že City jsou v porovnání s jeho týmem dál. „Je fakt - a ne jen můj dojem - že tým teprve budujeme. City má v Pepu Guardiolovi nejlepšího trenéra na světě. Je to věc času a také investic,“ řekl Pochettino.

PSG v evropských pohárech ještě nikdy City neporazilo. V předchozí sezoně se oba velkokluby utkaly v semifinále, „Citizens“ zvítězili ve Francii i doma 2:1. V úvodu nového ročníku manchesterský tým přestřílel Lipsko 6:3, zatímco PSG remizovalo s Bruggami 1:1.

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 8. I. Gueye, 74. Messi

Hosté:

Sestavy

Domácí: G. Donnarumma – Hakimí, Marquinhos (C), Kimpembe, N. Mendes – A. Herrera, I. Gueye (90. Danilo Pereira), Verratti (78. Wijnaldum) – Messi, Mbappé, Neymar.

Hosté: Ederson – Walker, Rúben Dias (C), Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Mahríz, Grealish (68. Foden), Sterling (78. Jesus).

Náhradníci

Domácí: Letellier, Navas, Danilo Pereira, Paredes, Icardi, Wijnaldum, Dagba, Kurzawa, Kehrer, Diallo, Draxler, Dina Ebimbe

Hosté: Steffen, Carson, Aké, Stones, Torres, Jesus, Foden, Fernandinho, Wilson-Esbrand, McAtee

Karty

Domácí: Verratti

Hosté: Cancelo, De Bruyne

Rozhodčí

del Cerro – Cebrián, Alonso (ESP)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud