13. prosince 2021 • 15:15

Nový los Ligy mistrů: PSG nakonec proti Realu, United jdou na Atlético

Autor: iSport.cz, krm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaná věc... Los osmifinále Ligy mistrů se musel kvůli technickým problémům opakovat, původně určené dvojice neplatily. Až napodruhé se vše povedlo správně. PSG se tak utká s Realem Madrid, Manchester United vyzve Atlético. Obhájce vítězství Chelsea jde na Lille. A na souboj Ronaldo vs. Messi (minimálně prozatím) nedojde.



Zbývající dvojice tvoří Liverpool - Inter Milán, Salcburk - Bayern Mnichov, Sporting Lisabon - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam a Villarreal - Juventus Turín. 

Úvodní zápasy se budou hrát 15., 16., 22. a 23. února, odvety jsou na programu 8., 9., 15. a 16. března. Finále Ligy mistrů se uskuteční 28. května v Petrohradu.

První pokus neplatil

Fotbalový svět se už těšil na další souboj Lionela Messiho s Cristianem Ronaldem. Dvě hrající legendy se měly potkat, los proti sobě poslal PSG a Manchester United. Jenže...

Kvůli zmatkům v losovací proceduře bylo vše jinak. UEFA musela zhruba po hodině a půl zareagovat a první výsledky zrušila.

„V důsledku technického problému se softwarem externího poskytovatele služeb, jenž dává pokyny, které týmy mohou hrát proti sobě, došlo při losování osmifinále k závažné chybě,“ napsala UEFA ve stručném prohlášení.

Původní vylosování osmifinále Ligy mistrů neplatí
Původní vylosování osmifinále Ligy mistrů neplatí

Co konkrétně se stalo? Villarreal původně dostal Manchester United, s nímž se ale podle pravidel soutěže nemohl v osmifinále utkat, protože už s ním hrál ve skupině. Posléze byl španělskému týmu nalosován jiný manchesterský tým City a United později dostali za soupeře Paris St. Germain.

Druhá chyba nastala, když Manchester United zmizel ze seznamu možných protivníků Atlética Madrid a objevil se v něm Liverpool. „Rudí ďáblové“ přitom se španělským týmem v osmifinále hrát mohli, ale Liverpool ne, protože se s Atéticem potkal ve skupině.

Po skončení losu, u kterého asistoval bývalý kapitán ruské reprezentace Andrej Aršavin, se ozvalo Atlético Madrid i další zúčastněné kluby a žádaly od UEFA vysvětlení incidentu. Vše tak jelo ještě jednou...

Los osmifinále Ligy mistrů

Salcburk - Bayern, Sporting - Manchester City, Benfica Lisabon - Ajax Amsterdam, Chelsea - Lille, Atlético Madrid - Manchester United, Villarreal - Juventus, Inter Milán - Liverpool, PSG - Real Madrid

Neplatný los osmifinále Ligy mistrů

Benfica Lisabon - Real Madrid, Villarreal - Manchester City, Atlético Madrid - Bayern Mnichov, Salcburk - Liverpool, Inter Milán - Ajax Amsterodam, Sporting Lisabon - Juventus Turín, Chelsea - Lille, Paris St. Germain - Manchester United.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud