13. dubna 2022 • 23:02

LM: Anglické velkokluby si pohlídaly postup. V semifinále Liverpool i City

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglické velkokluby si pohlídaly postup do semifinále Ligy mistrů. Liverpool v dnešní odvetě proti Benfice pošetřil několik opor a po výhře 3:1 v Lisabonu mu stačila i domácí remíza 3:3. Fotbalisté Manchesteru City remizovali bez branek na hřišti Atlétika Madrid, o jejich postupu tak rozhodla trefa Kevina De Bruyneho z prvního duelu. Liverpool čeká v semifinále Villarreal, Citizens nastoupí proti Realu Madrid.



Během opatrné první půle s minimem velkých šancí měl na madridském stadionu Wanda Metropolitano nejblíže k vedoucímu gólu záložník City Gündogan, který přízemní střelou zamířil do tyče.

Atlético po přestávce trochu přidalo v ofenzivě a Griezmann z těžké pozice o kousek minul. Komplikace pro hosty přišla po hodině hry, kdy museli krátce po sobě odstoupit kvůli zranění záložník De Bruyne a obránce Walker.

Domácí poté několikrát sahali po gólu, který by jim zajistil prodloužení, ale defenziva City v čele s brankářem Edersonem s vypětím sil odolávala. Těsně před koncem Felipe fauloval Fodena a spustil hromadnou strkanici. Felipe byl ve druhé minutě nastavení po druhé žluté kartě vyloučen.

Roberto Firmino ve druhém poločase vstřelil dva góly a zajistil Liverpoolu postup
Roberto Firmino ve druhém poločase vstřelil dva góly a zajistil Liverpoolu postup

Liverpoolský trenér Klopp udělal v základní sestavě hned sedm změn oproti prvnímu duelu a na lavičce začaly například ofenzivní hvězdy Salah a Mané. Domácí poslal do vedení ve 21. minutě hlavičkující Konaté. Francouzský obránce otevřel skóre také v Lisabonu. Núňezovo rychlé vyrovnání neplatilo kvůli ofsajdu, ale ve 32. minutě se už Benfica dočkala regulérního gólu. Ramos na hraně ofsajdového postavení přebral míč a zamířil přesně k tyči.

Liverpoolu v 55. minutě vrátil vedení Firmino střelou do odkryté branky po Jotově přihrávce, které předcházelo zaváhání gólmana Vlachodimose. Brazilský útočník hned za deset minut zvýšil na 3:1, druhou asistenci si připsal Tsimikas.

Benfica však druhou porážku 1:3 nepřipustila a duel ještě zdramatizovala góly střídajícího Jaremčuka a Núňeze. Senzační obrat se však na stadionu Anfield nekonal. Liverpool tak zůstává ve hře o historický "quadruple", tedy čtyři trofeje během jedné sezony.

Sestavy

Domácí: Oblak – Savić, Felipe, Reinildo – M. Llorente, Koke (C) (69. de Paul), Kondogbia, Lemar (82. L. Suárez), Lodi (70. Á. Correa) – Griezmann (69. Carrasco), Félix (82. Cunha).

Hosté: Ederson – Walker (73. N. Aké), Stones, Laporte, Cancelo – De Bruyne (65. Sterling), Rodri, Gündoğan (C) – Mahriz, Foden, B. Silva (79. Fernandinho).

Náhradníci

Domácí: Lecomte, Hermoso, Vrsaljko, de Paul, Wass, Carrasco, Serrano, Suárez, Correa, Cunha

Hosté: Steffen, Carson, Dias, Aké, Zinčenko, Sterling, Grealish, Fernandinho, McAtee, Lavia, Delap, Edozie

Karty

Domácí: Felipe, M. Llorente, Savić, Felipe

Hosté: Rodri, N. Aké, Mahriz, Foden, Cancelo

Rozhodčí

D. Siebert – J. Seidel, R. Foltyn (všichni GER)

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano (Madrid)

Návštěva

65 675 diváků

Góly

Domácí: 21. Konaté, 55. Firmino, 65. Firmino

Hosté: 32. Ramos, 73. Jaremčuk, 82. Núñez

Sestavy

Domácí: Alisson – Joe Gomez, Konaté, Matip, Tsimikas – Keïta, Milner (57. Th. Alcântara), J. Henderson (C) (57. Fabinho) – Diogo Jota (57. M. Salah), Firmino (90+1. Origi), L. Díaz (66. Mané).

Hosté: Vlachodimos – Gilberto (90+1. Bastiao Dias), Otamendi (C), Vertonghen, Grimaldo – Everton (90+1. A. Almeida), Weigl, Taarabt (66. Mário), D. Gonçalves (46. Jaremčuk) – Ramos (78. Bernardo) – Núñez.

Náhradníci

Domácí: Kelleher, Fabinho, van Dijk, Mané, Salah, Alcântara, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Jones, Alexander-Arnold, Elliott, Origi

Hosté: Leite, Meïté, Seferović, Jaremčuk, Radonjić, Mário, Lazaro, Almeida, Bastiao Dias, Bernardo, Morato, Álvaro

Rozhodčí

Gözübüyük – van Zuilen, Balder (NED)

Stadion

Anfield Road, Liverpool

Návštěva

51373 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud