2. srpna 2022 • 22:58

Benfica v LM zničila Dány, Ramos dal hattrick, Bah zůstal jen na lavičce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Monaka remizovali doma v úvodním duelu 3. předkola Ligy mistrů s PSV Eindhoven 1:1. Benfica Lisabon díky hattricku Goncala Ramose porazila Midtjylland 4:1. Belgický vicemistr Saint-Gilloise zdolal Glasgow Rangers 2:0 a úřadující chorvatský mistr Dinamo Záhřeb zvítězilo díky povedenému začátku na hřišti obhájce bulharského titulu Ludogorce Razgrad 2:1.



Eindhoven vedl v Monaku od 38. minuty po trefě záložníka Veermana. V 80. minutě srovnal domácí stoper Disasi. Vítěz dvojutkání se v závěrečném play off o postup do skupiny utká s lepším z dvojice Saint-Gilloise - Rangers.

Benfice vyšel proti dánskému celku skvěle první poločas, v němž třikrát skórovala. Dvakrát se trefil Ramos a jednou Fernández. Ramos dokonal hattrick po hodině hry, za hosty snížil z penalty Siso.

Obránce Bah, který v létě přišel do lisabonského týmu ze Slavie, zůstal celý zápas na lavičce. Benfica je blízko postupu do play off, kde by narazila na Dynamo Kyjev, či Sturm Štýrský Hradec.

Saint-Gilloise poslal proti poslednímu finalistovi Evropské ligy Rangers do vedení v úvodním dějství Teuma, na něhož po změně stran navázal z pokutového kopu Vanzeir. Celek z Bruselu sehrál první utkání v evropských pohárech po 58 letech a v kvalifikaci Ligy mistrů si odbyl premiéru.

Dinamo vstřelilo v Bulharsku obě branky v úvodních devíti minutách. Nejprve skóroval Perič a po něm si dal vlastní gól Padt. Za Ludogorec snížil ještě v první půli Tekpetey. Celek z chorvatské metropole v případě postupu vyzve buď Bodö/Glimt, nebo Žalgiris Vilnius.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:
Ludogorec Razgrad - Dinamo Záhřeb 1:2 (1:2)
Branky: 22. Tekpetey - 6. Perič, 9. vlastní Padt.

Nemistrovská část:
AS Monako - PSV Eindhoven 1:1 (0:1)
Branky: 80. Disasi - 38. Veerman.

Saint-Gilloise (Belg.) - Glasgow Rangers 2:0 (1:0)
Branky: 27. Teuma, 76. Vanzeir z pen.

Benfica Lisabon - Midtjylland 4:1 (3:0)
Branky: 17., 33. a 61. Ramos, 40. Fernández - 78. Sisto z pen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud