7. září 2022 • 09:42

Výhra a omluva za vtip o ekologii. Trenér PSG: Už se nesmí ani žertovat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Paris St. Germain Christophe Galtier se omluvil za nevhodný vtip o klimatické situaci. Kouč po úterní výhře 2:1 nad Juventusem v Lize mistrů prohlásil, že on i klub berou ochranu životního prostředí velmi vážně.



Galtier totiž na pondělní tiskové konferenci dostal otázku, proč pařížský celek k sobotnímu utkání domácí soutěže letěl, když cesta „ekologičtějším“ vlakem by mu zabrala ani ne dvě hodiny.

Na to kouč zareagoval, že už to řešil s vedením a příště k utkání pojedou na kolečkové plachetnici. To se však setkalo s velkou nelibostí nejen u veřejnosti, ale i u předních politických představitelů včetně francouzské ministryně sportu.

Galtier se proto po úterním vstupu do základní skupiny Ligy mistrů omluvil. „Věřte mi, že problémy, které má naše planeta s klimatem, sleduji. Vím, že musíme být zodpovědní, a ví to i hráči i klub,“ řekl šestapadesátiletý trenér v rozhovoru pro Canal+.

„Byl to špatný vtip a uvědomil jsem si to v podstatě okamžitě. Nicméně ani to však nemění nic na tom, že jsem se přesvědčil o tom, že žijeme ve Franci, kde už se nesmí ani žertovat,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud