Jonáš Bartoš
13. září 2022 • 15:52

Krátký kolaps. Fén v šatně Plzně, mladíky z Interu sledovaly osobnosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, nula bodů, skóre nula šest. Ani druhé představení v mládežnické Lize mistrů nevyšlo plzeňské Viktorii ideálně, milánskému Interu podlehla 0:3. Na zaplněném stadionu v Přešticích rozhodla čtyřminutovka v prvním poločase, kdy padly všechny branky. Trenér Ondřej Šiml rozpoutal o poločase v šatně bouřku, aby se domácí probrali. „Jsme zklamaní,“ hodnotil plzeňský kouč.



Z pohledu mládežnického fotbalu šlo o sváteční utkání. Kopie elitní Ligy mistrů nabízí plzeňským talentům jedinečnou možnost změřit síly s nejlepšími evropskými vrstevníky. O zápas byl velký zájem, hlasatel v Přešticích oznámil návštěvu 900 diváků.

Na tribuně se to hemžilo českými fotbalovými osobnostmi. Utkání sledoval trenér reprezentační osmnáctky David Holoubek, kouč jednadvacítky Jan Suchopárek, trenér šestnáctky Jiří Žilák, který vedl plzeňskou devatenáctku v Youth League před čtyřmi lety. Zápas si nenechal ujít ani šéftrenér českých reprezentací Miroslav Beránek nebo skaut Manchesteru City Jan Říčka. Přijelo také plzeňské vedení – majitel Adolf Šádek i sportovní ředitel Viktorie a někdejší vynikající záložník Daniel Kolář .  

Z dění na hřišti ale domácí radost mít nemohou. Viktoria prohrála jasně 3:0, stejným rozdílem jako před týdnem v La Masíi proti Barceloně. Lepší výsledek stála domácí barvy promarněná čtyřminutovka v první půli. V rozmezí 28. a 32. minuty slavil italský celek tři góly. Všechny po nedůrazu v obraně, dva z nich padly po rychlých akcích z levého křídla.

INSIDER: Být v kotli Interu není vlastizrada, říká Pulpit. Co šance Plzně a proč volal Bílkovi?
Video se připravuje ...

„Jsme zklamaní, určitě jsme chtěli uhrát lepší výsledek. Kvůli našemu čtyřminutovému selhání se dostal Inter do třígólového náskoku, pak se to těžko honilo. Na klucích byla velká deka, přestali si věřit,“ kroutil hlavou plzeňský trenér Ondřej Šiml.

O přestávce na své hráče hodně zlobil, křik ze šatny doléhal až do útrob stadionu. „Během čtyř minut se nám to celé sesypalo. V šatně byla velká bouřka, nelíbila se mi malá agresivita v obraně. Pořád mám před očima situaci před prvním gólem - propadne nám míč, ve vápně jsme ve velkém počtu, ale hráč Interu tam dvakrát zasekne a zakončí, to není možné,“ mrzelo ho.

Kouč sáhl o poločase ke dvěma střídáním, aby mužstvo probral a nastartoval. Naskočila i nigerijská posila Alao, který vepředu podržel několik balonů a naznačil zajímavý potenciál. Výkon po pauze byl od domácích o něco lepší, byť kontaktní branku vstřelit nedokázali. Naopak dva výborné zákroky předvedl gólman Viktorie Viktor Baier, který mužstvo stejně jako v Barceloně podržel.

„Když se nebojíme a jsme včas v soubojích, dá se s nimi hrát. Ale rozhodla ta čtyřminutovka, kdy jsme dostali tři góly. Je nepochopitelné, jak jsme tam propadli. Místo, abychom na ně zatlačili a chtěli vyrovnat, tak jsme znovu propadli a dostali druhý, třetí gól. Za toho stavu se hraje těžko,“ mrzelo záložníka Pavla Gaszczyka.

Mladíci z Viktorie odehráli dva těžké zápasy, ve skupině Youth League zůstávají bez bodu i vstřeleného gólu. Směrem dopředu potřebují víc odvahy, nápaditosti. Je otázkou, zda na to kombinovaný tým složený z hráčů devatenáctky a mladíků, kteří už nastupují za béčko v dospělé ČFL, má dostatečnou kvalitu.

„Pro nás jsou to obrovské zkušenosti. Ukazuje se, v čem máme rezervy, kde musíme v tréninku přidat. Nejsme spokojení s obrannou fází, vepředu nás zase brzdí technické nedostatky, abychom se prosadili,“ hodnotil trenér Šiml. „V dalších zápasech chceme uhrát lepší výsledky. V Česku většinou dominujeme my, držíme balon. Tady jsme nuceni běhat bez míče a spoléhat na protiútoky. Oproti ČFL je to jiný fotbal. Tihle kluci jsou rychlí, techničtí, je tady o dost větší kvalita,“ doplnil sedmnáctiletý reprezentant Gaszczyk, který už nastupuje v dospělém fotbale za třetiligové béčko.

Góly

Domácí:

Hosté: 28. Pelamatti, 30. Carboni, 32. Pelamatti

Sestavy

Domácí: Baier – Červený, Vach, Paluska, Vacek (C) – Gaszczyk (81. Lörincz), Sojka, Falout – Deml (46. Alao), Krůta (59. Hašek), Doubek (46. Kule, 86. Šustr).

Hosté: Calligaris – Zanotti (C), Guercia (73. Stante), Fontanarosa, Pelamatti – Andersen (73 Martini) , Bonavita (83. Di Maggio), Kamate (83. Stankovič) – Carboni, Esposito, Ilijev (65. Owusu).

Karty

Domácí: Alao

Hosté: Guercio

Rozhodčí

Ladebäck – Yng, Klitte (všichni SWE).

Stadion

Stadion TJ Přeštice.

Návštěva

900 diváků

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud