Jonáš Bartoš
12. října 2022 • 14:54

Mladíci Plzně podruhé obrali Bayern! Ofenzivní hrátky viděl i Nagelsmann

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeňští fotbalisté do devatenácti let odehráli nejlepší představení v mládežnické Lize mistrů. Stejně jako před týdnem v Mnichově obrali o body slavný Bayern. Utkání hrané v Přešticích skončilo divokou remízou 3:3. Viktoria mohla ze zápasu uzmout i lepší výsledek, pokud by její hráči proměnili ještě nějakou z mnoha vytvořených šancí. Zápas na tribuně pozorně sledoval také trenér mnichovského áčka Julian Nagelsmann.



Plzeňští talenti se mezi evropskou elitou otrkávají čím dál víc. Posíleni senzační výhrou 2:1 z Mnichova nastoupili na slavného soupeře i v domácí odvetě. Většinu zápasu diktovali tempo, v ofenzivě hráli velmi odvážně.

Uprostřed pole vynikal plzeňský talent Pavel Gaszczyk. Udržel spousty balonů a vytvářel šance svým spoluhráčům. Na křídle se dařilo Milanu Krůtovi, velmi aktivní byl i Alexandr Sojka, jenž přihrál na všechny tři plzeňské branky. Naopak zápas tolik nesedl Pavlu Haškovi, který vynikal před týdnem v Mnichově. Na straně Bayernu se na hrotu ukázala devítka Lucas Copado – vstřelil branku na 1:1 a následně vybojoval penaltu, po níž šel Bayern do vedení 2:1.

Utkání diváky muselo bavit. Hodně ofenzivních akcí, gólů i zajímavý vývoj. Plzeň vedla po brance aktivního Milana Krůty, následně dvakrát udeřil Bayern. Ve druhé půli se dostala na koně znovu Viktoria, když se po standardkách prosadili stopeři Vacek a Paluska. Západočeši ale vedení neudrželi a zápas dopadl smírně 3:3. Plzeň zůstává po čtyřech zápasech a čtyřmi získanými body třetí v tabulce o bod před Bayernem.

„Podali jsme velmi pracovitý, týmový, odvážný výkon. To nás odměnilo dobrým výsledkem. Ale když vedeme 3:2 patnáct minut před koncem a ztratíme to, je to vzhledem průběhu utkání škoda,“ hodnotil zápas trenér plzeňské devatenáctky Ondřej Šiml. Chválil práci středových hráčů. „S přibývajícími zápasy rostou výkony Pavla Gaszczyka a Saši Sojky. První dva zápasy (na Barceloně a s Interem) byli nevýrazní, teď nás táhnou, jsou to opory týmu. Krystalizuje se nám optimální sestava, máme danou osu týmu a snad nám bude fungovat co nejdéle,“ poznamenal kouč.

Zápas v Přešticích sledovala řada zajímavých osobností. Podívat se přijel i Julian Nagelsmann, populární trenér áčka Bayernu. V první půli monitoroval dění přímo z hlavní tribuny. Na ní seděli i čeští trenéři mládežnických reprezentačních výběrů Jan Suchopárek a David Holoubek, přijel i technický ředitel FAČR Zdeněk Psotka, někdejší sportovní ředitel Viktorie. Výkony mladých nadějí si nenechal ujít ani skaut Manchesteru City Jan Říčka, zároveň člen sportovní rady FAČR.

Domácí předvedli velmi zajímavý výkon, je znát, že mezi evropskou elitou získávají zkušenosti i sebevědomí. Opřít se mohou o výborné individuální výkony (Sojka, Krůta, Gaszczyk, v brance tradičně jistý Baier). Kaňkou je neproměňování šancí, třeba Krůta mohl za první půli nasázet klidně hattrick. Gólem neskončily ani zajímavé možnosti v samotném závěru.

„Podali jsme dobrý výkon, byli nebezpečí dopředu, bohužel hodně šancí jsme neproměnili. Je to škoda, měli jsme na výhru. Bod s Bayernem je vždycky dobrý, ale mohli jsme vytěžit i tři body. Jsem na tým hrdý, všichni jsme to odmakali, na hřišti nechali všechno, co v nás je,“ hodnotil utkání plzeňský kapitán Patrik Vacek.

Množství příležitostí litoval Milan Krůta, autor první plzeňské branky. „Ty šance mě hodně mrzí. Asi jsem se měl víc zklidnit, nebýt takový hektický. Měl jsem tam jednou prázdnou bránu, to je velká škoda.  Remízu asi brát musíme, oni také měli hodně šancí. Škoda,“ ohlédl se za remízou západočeský forvard.

Góly

Domácí: 12. Krůta, 60. Vacek, 72. Paluska

Hosté: 33. Copado, 41. Ibrahimović, 76. Ranos

Sestavy

Domácí: Baier – Keltyčka (59. Červený), Vacek /C/, Paluska, Falout – Deml (90.+3 Novák), Gaszczyk, Sojka – Krůta, Štauber (83. Dabani), Hašek (83. Kule)

Hosté: Hülsmann – Brückner (68. Demircan), Wimmer, Buchmann /C/, Perez – Pavlović (84. Hepburn), Ibrahimović, Nkili – Scholze, Copado, Ranos

Karty

Domácí: Hašek, Sojka, Paluska

Hosté: Copado

Rozhodčí

Nuza – Beriša, Selimaj (KOS)

Stadion

TJ Přeštice

Návštěva

1500 diváků

 

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud