31. října 2022 • 11:08

Barcelona v Plzni bez hvězdy: Lewu trápí záda, chybět budou i další

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Barcelony bude v úterním závěrečném utkání skupinové fáze Ligy mistrů v Plzni chybět největší hvězda Robert Lewandowski. Čtyřiatřicetiletý polský útočník má problémy se zády a trenér Xavi Hernández se jej rozhodl nechat doma ve Španělsku. Barcelona zveřejnila nominaci na zápas na svém webu.



Lewandowski nastoupil za katalánský klub v sobotním ligovém utkání ve Valencii a gólem v nastavení zařídil výhru 1:0. Ve španělské nejvyšší soutěži skóroval už potřinácté v sezoně a vede tabulku kanonýrů. Po letním příchodu z Bayernu Mnichov vstřelil polský reprezentant za Barcelonu 18 branek v 17 soutěžních zápasech tohoto ročníku. V úvodním vzájemném duelu s Viktorií na Camp Nou přispěl Lewandowski hattrickem k vysokému vítězství 5:1.

Katalánskému gigantovi budou kvůli zranění chybět i další hráči, po posledním zápase na marodku přibyli oba stopeři Jules Koundé a Eric García. Barceloně bude scházet také kapitán Sergio Busquets, který si odpyká trest za tři žluté karty. V jednadvacetičlenné nominaci na duel s Plzní na rozdíl od Lewandowského nechybějí jiné hvězdy, záložníci Pedri a Gavi, brankář Marc-André ter Stegen či útočník Ousmane Dembélé.

Plzeň ani Barcelona už v úterním utkání nemohou vylepšit postavení v tabulce. Viktoria je po pěti kolech bez bodu a skončí ve skupině poslední, Barcelona obsadí třetí příčku, která znamená účast v jarních vyřazovacích bojích méně prestižní Evropské ligy.

FC Barcelona Vše o klubu ZDE

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Bayern 6 6 0 0 18:2 18
2. Inter Milán 6 3 1 2 10:7 10
3. Barcelona 6 2 1 3 12:12 7
4. Plzeň 6 0 0 6 5:24 0

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud