21. září 2023 • 10:30

Král na Realu: slušný výkon, smůla i tvrdý faul na něj. Červená, řekl Jarolím

Autor: ham
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těžkou premiéru zažil s Unionem Berlín v Lize mistrů český fotbalista Alex Král. V úvodním duelu německého týmu pod hlavičkou Ligy mistrů byl u rozhodující branky. Nešťastně se v nastavení druhé půle nachomýtnul k odraženému míči, jenž od něj putoval přímo na kopačku Judea Bellinghama, který rozhodl o výhře favorita 1:0. Král byl navíc ve 36. minutě obětí tvrdého skluzu, ten na něj spáchal Francouz Aurélien Tchouameni.



Velký večer pro Union s neslavným koncem. Berlínský klub, který ještě pár let zpátky válčil ve druhé nejvyšší soutěži, se po famózní minulé sezoně probil až mezi elitu milionářské soutěže. A na úvod? Výjezd na mytický Santiago Bernabeu a souboj se čtrnáctinásobným vítězem z Madridu.

Chybělo málo a byl by z toho překvapivý bod z půdy velkého favorita. V 94. minutě však Real rozehrál roh nakrátko, po kterém vypálil Federico Valverde, jeho střelu sice nejdříve zastavil stoper Jaeckel. Odražený míč však trefil do zad právě českého legionáře a spadl přímo před osamoceného Bellinghama. Anglický reprezentant neměl problém rozhodnout o osudu utkání, zaznamenal tak šestý gól v šesti duelech za Bílý balet.

Nehledě na podíl u obržené branky byl vlasatý záložník hodnocen velmi pozitivně v německém tisku. „Měl těžký úkol bránit Bellinghama, několikrát si musel pomoci i faulem, ale to spíš zůstalo výjimkou,“ hodnotil výkon pětadvacetiletého hráče list Berliner Zeitung, který ho zařadil mezi tři muže na straně Unionu, kteří se předvedli v dobrém.

„Real vyhrál zaslouženě, ve druhé půli jsme si skoro neoddechli. Chyběla nám minuta k bodu, takže jsme zklamaní, ale na svůj tým jsem hrdý,“ soukal ze sebe kouč poražených Urs Fischer.

Další ožehavá situace, ke které se znovu přimotal český reprezentant se odehrála ve 36. minutě. Král přebíral míč několik metrů před vlastním vápnem a v tu chvíli ho velmi tvrdým skluzem projel středopolař Realu Aurélien  Tchouameni. Francouzský záložník vyfasoval za svůj zákrok od norského rozhodčího Eskase „pouze“ žlutou kartu.

„Alex dobře přečetl hru, vybojoval balon a chtěl s ním vyjet. Pro mě to je brutální zákrok. Myslím, že rozhodčí z Norska měl vytáhnout červenou,“ prohlásil ve studiu Nova Sport bývalý záložník Bayernu či Hamburku David Jarolím.

„Souhlasím, rozhodčí měl zbytečně velký respekt a měl vytáhnout červenou kartu. Nechápu reakci Tchouameniho, je to hráč, který už něco dokázal a myslím, že nemá zapotřebí ukazovat, že trefil balón, když celý stadion viděl, že ho netrefil," přidal bývalý gólman Kamil Čontofalský.

Real tak do základní skupiny C vstoupil vítězně a zapsal první tři body do tabulky po těsném triumfu. Stejně jako Neapol, která ve druhém duelu skupiny přehrála Bragu 2:1.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Real 6 6 0 0 16:7 18
2. Neapol 6 3 1 2 10:9 10
3. Braga 6 1 1 4 6:12 4
4. Union Berlin 6 0 2 4 6:10 2

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud