9. dubna 2024 • 11:15

Kane se vrací do Londýna. Bayern by v Lize mistrů potřeboval rytíře jako Rice

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tahle dějová linie skýtá víc zápletek, než kolik je semaforů na křižovatce Charing Cross. Bayern ukončil význam Arsenalu v Lize mistrů (2017). Celkové vítězství Němců v poměru 10:2 (5:1 a 5:1) odkrylo, že Arséne Wenger je mimo hru a že je nutná změna. Trvalo to dlouho, ale Gunners jsou zpět. Po letech exilu v Evropské lize (finále 2019 prohráli s Chelsea), kdy šum Champions League sledovali nanejvýš v televizi, se vrací do peřejí LM. A stanou tváří v tvář někdejším katům.



Artetův tým v Premier League ukázal, že je velmi schopný, ale tohle je velká zkouška toho, jak moc se posunuli oproti minulé dekádě, kdy je Bavoři pravidelně vyřazovali (čti ponižovali). V osmifinále zvládli hru nervů a FC Porto doma udolali v penaltové ruletě. Tohle je pro ně dobrá příležitost, protože v těchto fázích dlouho nebyli, ale Bayern má mistrovský rodokmen. Možná válčí sám se sebou, ale ať se děje, co se děje, podcenit ho nelze.

Mnichovský gigant si v tomto ročníku připadá jako ve výtahu, jehož lano se přetrhlo. Prohrál finále DFL-Supercupu s Lipskem, z DFB-Pokalu ho vyškrtl třetiligový Saarbrücken a na Bayer Leverkusen ztrácí 10 bodů. Liga mistrů je jedinou šancí, jak se vyhnout první sezoně bez trofeje od roku 2012. Popravdě řečeno, pro FCB to nemohlo dopadnout o moc hůř, protože aby proklouzli do Wembley, musí zneškodnit Arsenal a poté Man City či Real Madrid.

Návrat Harryho Kanea do Londýna je však příběhově dokonalý. Ano, jeho smůla je k nevíře a skutečně to vypadá, že

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud