10. dubna 2024 • 12:40

Bayern se zlobil, rozhodčí nepotrestal „dětskou“ chybu. Penalta? Ano, ale...

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna odpískaná penalta, přitom sporných momentů v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem (2:2) bylo víc. Trenéra německého mužstva Thomase Tuchela naštvala zejména situace, kdy stoper Gabriel vzal po rozehrávce od branky míč do rukou. Hlavní rozhodčí odmítl za „dětskou chybu“ odpískat pokutový kop. K porušení pravidel přitom došlo, což deníku Sport potvrdili tuzemští experti.



Harry Kane, hvězdný útočník Bayernu, pozorně zblízka sledoval rozehrávku Arsenalu. V tom najednou jako by jím proletěl elektrický proud. Bleskově vyletěl a dobrých dvacet sekund směřoval k hlavnímu rozhodčímu Glennu Nyborgovi nechápavé pohledy. Marně, zbytečně.

„Za mě, za nás za všechny, rozhodčí udělal obrovskou chybu, když za hru rukou nenařídil pokutový kop. Cítíme vztek, jde o obrovské rozhodnutí proti nám,“ zlobil se Thomas Tuchel, trenér německého giganta.

Důvodem (nejen) jeho stížnosti je moment z 67. minuty prvního zápasu čtvrtfinále za stavu 1:2 pro Bayern. Hlavní role podezřelé akce si střihli gólman David Raya a stoper Gabriel.

64:55 – útočník hostů Serge Gnabry střílel nad branku
64:59 – sudí dvakrát zapískal, dal pokyn ke střídáním
66:12 – znovu se ozval hvizd, brankář David Raya rozehrál nakrátko ke Gabrielovi
66:14 – stoper se sehnul k přihrávce, vzal míč do ruky a postavil si ho na malé vápno

Je jasné, že jde o naprosto ojedinělou situaci, takřka nevídanou. Podle tuzemských expertů, které redakce deníku Sport oslovila, hráč londýnského celku zcela jednoznačně porušil pravidla. V překladu: „Ano, měla se kopat penalta.“ Ovšem došlo ke shodě, že sudí se rozhodl ve prospěch fotbalu, aby průběh zápasu neovlivnil přísným verdiktem.

Nyborg hráčům Bayernu na hřišti podle Tuchela vysvětlil, že Gabriel udělal „dětskou chybu“, za kterou penaltu ve čtvrtfinále Ligy mistrů nenařídí. „Tohle nás opravdu naštvalo. To je naprosto šílené vysvětlení,“ láteřil kouč, který po této sezoně na střídačce německého klubu skončí.

Kdyby Kane dostal možnost zahrát druhou penaltu v zápase, mohl Bayern odskočit do dvougólového vedení. Stal se opak. Střídající Leandro Trossard v 76. minutě srovnal na konečných 2:2.

A Tuchelovým srdcem mohl proletět další ostrý šíp. Bukayo Saka se v 93. minutě svalil ve vápně po kontaktu s brankářem Manuelem Neuerem. Ofenzivní hráč se řítil do pokutového území, levačkou si postrčil míč do strany, pravá noha pokračovala směrem dopředu a srazila se s kapitánem hostů.

Další složitá situace byla na světě. „Neviděl jsem to,“ řekl alibisticky Mikel Arteta, kouč Arsenalu, a byl v pohodě s tím, že Nyborg nezapískal.

První část hvězdného duelu napsala zajímavou zápletku na pokračování. Kdo se bude radovat?

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud