Jan Podroužek
14. srpna 2021 • 05:00

KOEFICIENT: Česko v pohárech klesá, aby v budoucnu zase mohlo stoupat

Vstoupit do diskuse
19
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když se Slavia dostala do Ligy mistrů, národ byl sice na nohou, ale koeficient skoro úpěl bolestí. Zatímco když předtím a potom dosáhla na čtvrtfinále Evropské ligy, body se zběsile hrnuly. Český fotbal sice padá žebříčkem, ale není vyloučeno, že to paradoxně zapříčiní příští vzestup. Zrovna teď je to v rukách právě „sešívaných“, Sparty, Viktorie Plzeň a Jablonce.



Třeba šéf Slavie Jaroslav Tvrdík má těchto vzkazů plný Twitter. Koeficient, koeficient, koeficient… Každý klub, který se z ligové soutěže kvalifikuje do evropských pohárů, bojuje samozřejmě za své úspěchy, ale vedle toho i za celý český fotbal. Řekněme klidně za národní blaho, vždyť už je to skoro kult.

Celé je to bitva o body do poměrně složitých tabulek. Jejich pořadí pak určí, kdo má v pohárech rezervované nejlepší místenky.

Deník Sport otevírá téma, které může působit velmi nepřehledně, ale ve kterém by se snad mohl začít lépe orientovat každý fanoušek. Redakce proto oslovila i účet FC Koeficient, který se problematikou velmi podrobně zabývá. Jeho autor požádal o anonymitu, nechce, aby zveřejněná identita sváděla ke klubové příslušnosti a devalvovala třeba i jeho práci, nicméně jeho postřehy by mohly pomoci lépe pochopit všechny složitosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
19

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud