10. srpna 2022 • 23:05

Real - Frankfurt 2:0. „Bílý balet“ má pátý Superpohár, trefil se i Benzema

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Realu Madrid získali pátý Superpohár UEFA, čímž vyrovnali rekordní bilanci Barcelony a AC Milán. Úřadující vítěz Ligy mistrů porazil na Olympijském stadionu v Helsinkách posledního šampiona Evropské ligy Eintracht Frankfurt 2:0. Za „Bílý balet“ se v prvním poločase trefil David Alaba a po změně stran Karim Benzema.



Španělský celek navázal na triumfy z let 2002, 2014, 2016 a 2017. Fotbalisté Realu a Frankfurtu se střetli poprvé od roku 1960, kdy se potkali ve finále tehdejšího Poháru mistrů evropských zemí, předchůdci nynější Ligy mistrů. Real tehdy před historicky největší finálovou návštěvou 127 tisíc diváků zvítězil v Glasgow 7:3.

Anglickým rozhodčím v čele s hlavním Michaelem Oliverem pomohl poloautomatický ofsajdový systém, který měl v soutěžích UEFA premiéru. Pro obhájce španělského titulu šlo o první soutěžní duel v sezoně, naopak Frankfurt vstoupil do německé ligy v pátek domácím debaklem 1:6 s Bayernem Mnichov.

Proti Realu začal dobře a ve 14. minutě mohl jít do vedení, ale gólman Courtois Kamadovu střelu z vápna vyrazil. Na druhé straně Vinícius Júnior překonal brankáře Trappa, jehož však zastoupil spoluhráč Knauff.

Real Madrid vyhrál Superpohár UEFA
Real Madrid vyhrál Superpohár UEFA

V 37. minutě Trapp vyrazil pokus Viníciuse na roh, z něhož Real udeřil. Casemiro po Benzemově hlavičce vrátil míč před branku na volného Alabu a rakouský reprezentant bez potíží otevřel skóre.

Ještě v prvním poločase zamířil těsně vedle Benzema, po přestávce zase Vinícius nevyzrál na Trappa. Casemiro poté z dálky napálil břevno.

V 65. minutě madridský tým přidal druhý zásah. Vinícius přihrál na hranici šestnáctky Benzemovi a francouzský kanonýr propálil gólmana Frankfurtu.

Góly

Domácí: 37. Alaba, 65. Benzema

Hosté:

Sestavy

Domácí: Courtois – Carvajal (85. Rüdiger), Militao, Alaba, Mendy – Modrić (67. Rodrygo), Casemiro, Kroos (85. Tchouaméni) – Valverde (76. Camavinga), Benzema (C), Vinícius Júnior (85. Ceballos).

Hosté: Trapp – Touré (69. Alario), Tuta, Ndicka – Knauff, Sow, Rode (C) (58. Götze), Lenz – Kamada, Borré, Lindström (58. Kolo Muani).

Náhradníci

Domácí: Lunin, Vallejo, Nacho Fernández, Hazard, Asensio, Vázquez, Tchouaméni, Ceballos, Rodrygo, Rüdiger, Díaz, Camavinga

Hosté: Grahl, Ramaj, Smolčić, Jakić, Kolo Muani, Alidou, Hasebe, Alario, Chandler, Hauge, Götze

Karty

Hosté: Alario

Rozhodčí

Oliver – Burt, Bennett

Stadion

Helsinki Olympic Stadium (Helsinky)

Real Madrid Vše o klubu ZDE

Eintracht Frankfurt Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud