7. listopadu 2022 • 14:24

Los EL: United proti Barce! Soupeře zná i Hložek s Schickem a Barák v KL

Autor: iSport.cz, ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Los Evropské ligy v Nyonu rozhodl o prvním jarním kole play-off. Fotbalisté Leverkusenu s Hložkem a Schickem se utkají s Monakem. K vidění bude i souboj slavných značek - Manchester United s CR7 jde na Barcelonu! V Konferenční lize se soupeře dozvěděl Barák, jehož Fiorentina bude hrát s Bragou. West Ham se Součkem a Coufalem je až v osmifinále a jejich soupeř vzejde z dalších nalosovaných dvojic.



Další dvojice tvoří Juventus Turín - Nantes, Sporting Lisabon - Midtjylland, Šachtar Doněck - Rennes, Ajax Amsterodam - Union Berlín, FC Sevilla - PSV Eindhoven a Salcburk - AS Řím. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu. Utkání jsou na programu 16. a 23. února. Finále se odehraje 31. května v Budapešti.

Jarní část Evropské ligy se od minulé sezony hraje v jiném formátu než předchozí roky. Ve 2. kole dojde k duelům třetích týmů ze skupin Ligy mistrů a mužstev z druhých příček ve skupinách EL. Vítězové skupin postoupili přímo do osmifinále soutěže.

Leverkusen navzdory zatím nevydařené sezoně obsadil ve skupině LM třetí příčku a proti Monaku se pokusí navázat na loňský postup do osmifinále EL. Chybět by u toho neměli ani Schick s Hložkem, který si v neděli připsal proti Unionu premiérovou ligovou trefu za Bayer.

Barcelona nedokázala postoupit z "plzeňské" skupiny LM přes Bayern Mnichov a Inter Milán a podruhé za sebou se musí spokojit s play off EL. S Manchesterem se Katalánci utkali naposledy ve čtvrtfinále LM v roce 2019, "Rudé ďábly" zdolali ve čtyřech poslední duelech.

Los 2. kola fotbalové Evropské ligy (první zápasy 16. února, odvety 23. února):

FC Barcelona - Manchester United,

Juventus Turín - Nantes,

Sporting Lisabon - Midtjylland,

Šachtar Doněck - Rennes,

Ajax Amsterodam - Union Berlín,

Bayer Leverkusen (Hložek, Schick) - AS Monako,

FC Sevilla - PSV Eindhoven,

Salcburk - AS Řím.

Los KL: Baráka čeká Braga

Fotbalisté Fiorentiny s reprezentačním záložníkem Antonínem Barákem narazí ve 2. kole Evropské konferenční ligy na portugalskou Bragu. Norské Bodö/Glimt, ve kterém působí osmnáctiletý obránce Lucas Kubr, se utká s Lechem Poznaň.

Další dvojice úvodní fáze play off tvoří Karabach - Gent, Trabzonspor - Basilej, Lazio Řím - Kluž, AEK Larnaka - Dnipro, Šeriff Tiraspol - Partizan Bělehrad a Ludogorec Razgrad - Anderlecht. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu.

Postupující týmy z 2. kola se připojí k osmi vítězům skupin, kteří v Evropské konferenční lize prošli přímo do osmifinále. Vyřazovací fáze začne 16. února, odvety jsou na programu o týden později. Finále se odehraje 25. května v pražském Edenu.

Dnešní los už se netýkal českých zástupců v hlavní fázi soutěže. Pražská Slavia obsadila ve skupině G třetí místo a nepostoupila, Slovácko bylo v "déčku" poslední.

Los 2. kola fotbalové Evropské konferenční ligy (první zápasy 16. února, odvety 23. února):

Karabach - Gent,

Trabzonspor - Basilej,

Lazio Řím - Kluž,

Bodö/Glimt (Kubr) - Lech Poznaň,

Braga - Fiorentina (Barák),

AEK Larnaka - Dnipro,

Šeriff Tiraspol - Partizan Bělehrad,

Ludogorec Razgrad - Anderlecht.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud