9. července 2008 • 17:59

Liberec udolal druholigový Hradec

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v závěrečné desetiminutovce rozhodli fotbalisté Liberce o své výhře v dnešním přípravném utkání s druholigovým Hradcem Králové, který zdolali 2:0.



Hlavní podíl na výhře měl litevský reprezentant Tomas Radzinevičius. První gól v 84. minutě vstřelil sám, o čtyři minuty později přesným pasem vyzval ke skórování Brožíka.

Radzinevičius přitom první poločas odehrál na postu pravého beka, ale po návratu na oblíbené místo na hrotu ožil a utkání rozhodl. "Ale byl to těžký zápas. Naši hráči jsou zatavení po těžkých trénincích, zatímco Hradec je v přípravě přece jenom jinde a rychlostně v této chvíli lépe. O to je naše vítězství cennější," uvedl kouč Ladislav Škorpil, kterého potěšil i lotyšský brankář Uvarenko výbornými zákroky hlavně v prvním poločase.

Liberec se v dalším přípravném utkání představí svým fanouškům v sobotu na stadionu U Nisy, kde Slovan hostí dánské mistry z Aalborgu. Zápas začne v 18:00 a je součástí oslav 50. výročí založení severočeského klubu. V pondělí pak Severočeši vyrazí na herní soustředění do rakouského Seefeldu.

Výsledek:
Slovan Liberec - Hradec Králové 2:0 (0:0)
Branky: 84. Radzinevičius, 88. Brožík. Rozhodčí: Ubias. Diváci: 200.

Sestava Liberce - 1. poločas: Uvarenko - Radzinevičius, Matula, Košťál, Janů - Dohnálek, Vlasko, Gecov, Liška - Kerič, Nezmar.
2. poločas: Uvarenko - Dohnálek, Matula, Radek Dejmek, Vulin - Dočkal, Frejlach, Gecov (60. Dort), Vlasko - Brožík, Radzinevičius.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud