7. ledna 2009 • 12:42

Potvrzeno: Rajnoch odchází, nahradí ho Kúdela

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentant Jan Rajnoch opouští Mladou Boleslav a jarní část sezony stráví na hostování v německém bundesligovém celku Energie Chotěbuz. Rajnocha ve druhém týmu české ligy nahradí Ondřej Kúdela, který přestoupil ze Sparty.



Klub to dnes oznámil na tiskové konferenci.

"Pocity mám smíšené. Neodchází se lehce, parta je tady výborná, ale je to nová výzva a další posun v kariéře," řekl Rajnoch, který v Boleslavi působil od září 2006. Sedmadvacetiletý fotbalista se tak může těšit na první zahraniční angažmá. V létě jej Boleslav ještě neuvolnila, ale nyní mu dala svolení k odchodu do německé nejvyšší soutěže.

PŘEČTĚTE SI:
Rajnoch: stačí podpis
Pustí Sparta Kúdelu do Boleslavi?
Rajnoch: Obě varianty jsou příjemné
Boleslav do přípravy i s Rajnochem

Rajnoch do Cottbusu?
Odejde Rajnoch do Německa?
Rajnoch: Sen? Manchester United!
Rajnoch: Nepodělám se z toho


Chotěbuz bude mít zároveň v létě právo na uplatnění případné opce a boleslavského kapitána Rajnocha, který dnes zároveň ve městě automobilů prodloužil kontrakt do 31. prosince 2010, může získat nastálo. Smlouva by měla být oficiálně doladěna během nejbližších dnů.

V dohodě obou klubů je však zakotvena i klauzule, podle níž se Rajnoch bude moci do Boleslavi vrátit, pokud se Chotěbuz v bundeslize neudrží. Nyní se německý klub pohybuje v sestupovém pásmu; patří jí šestnácté místo, dvě příčky nad úplným chvostem.

Podle zákulisních informací Boleslav za Rajnochovo hostování inkasuje částku pohybující se těsně pod deseti miliony korun. Pokud by hráč v Německu v létě zůstal, přiteklo by do boleslavské pokladny odhadem dalších 40 milionů.

Ondřej Kúdela Ondřej KúdelaFoto Michal Beránek SPORT


Boleslavský klub se na Rajnochův odchod v předstihu stačil připravit. Ve středu zálohy by jako defenzivní záložník měl nastupovat právě Kúdela. Odchovanec Slovácka a vicemistr světa hráčů do 20 let z roku 2007 se neprosadil ve Spartě a dnes se v novém působišti dohodl na smlouvě do 30. června 2012.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud