13. března 2009 • 18:15

Urban: Nehrajeme si na Bohemku, jsme Bohemka

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nehrajeme si na Bohemku, my jsme Bohemka, takto rázně odrazil útok na pojmenování klubu kouč Pražanů Luboš Urban v online diskusi se čtenáři deniksport.cz.



Trenér nováčka nejvyšší soutěže čelil v debatě se čtenáři častým útokům na název Bohemians Praha, který tým původem ze Střížkova používá. Jak se na tuto skutečnost dívá? „Naše tréninkové centrum se nachází na Střížkově, to je pravda. Ale my se jmenujeme Bohemians Praha a pod tímto jménem vystupujeme,“ reaguje Urban.

A jak se dívá trenér dvanáctého týmu Gambrinus ligy na diváckou přízeň diváků? „Myslím, že na nás zase pak málo diváků oproti jiným fotbalovým baštám nechodí. Návštěvy do 2 tisíc diváků na Prahu nejsou zanedbatelné.“ nenechává se vyvést z klidu trenér.

Sleduje Luboš Urban kromě fotbalu i hokejovou soutěž? „Fandím Dukle Jihlava, ale ta hraje jen první ligu, v extralize pak Slavii,“ netají přízeň ke klubu z Vršovic kouč.

A co incident po ligovém zápase Bohemias a pražské Slavie? „Ano přiznávám, že jsem hlavního rozhodčího urazil. Také jsem to řekl na disciplinární komisi a byl jsem za to potrestán pokutou 50 tisíc korun. Reagoval jsem na křivdu, která se stala mému mužstvu,“ říká Urban.

Bez zájmu čtenářů nezůstal ani účes kouče Pražanů.“ Melír nosím už asi 15 let, nevidím na tom nic špatného, naopak doporučuji všem.“

A kdo se podle trenéra Bohemians objeví na čele tabulky po třicátém kole? „Myslím si, že o titulu už je rozhodnuto. Druhé místo bude patřit Spartě.“

Celý online rozhovor čtěte zde.

 

 

Vstoupit do diskuse
5

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud