10. května 2009 • 22:49

Chovanec: Nepomohly ani pohovory

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Zlína pokračovali v zázračném výkonnostním obratu a po plných bodových ziscích nad Příbramí, v Ostravě, doma nad Bohemians zdolali i druhý tým tabulky Spartu a tím dosáhli čtvrté vítězství za sebou.



Sparta výsledkem potvrdila, že se jí s výjimkou loňského vítězství výhry ve Zlíně dlouhodobě nedaří. Tentokrát začala laxně a ve druhém poločase propadla proti nadšeně bojujícímu domácímu týmu střelecky.

"Rychlá branka v úvodu a výpadek proudu v závěru zápasu nám hodně pomohly. Byli jsme aktivní, kromě nasazení měla naše hra kvalitu i elán. Sparta nás nezaskočila ani vyrovnávacím gólem, neboť jsme brzy získali zpět jednobrankový náskok. Měli jsme už před zápasem zdravotní problémy se všemi třemi útočníky, kterým docházely síly. I když nám budou chybět do konce ligy zraněný Rýdel a v příštím utkání i Kroupa, uděláme všechno pro záchranu" řekl trenér Zlína Ladislav Minář.

Trenér Sparty Jozef Chovanec neskrýval smutek nad první jarní porážkou. "Hlavně mě rozesmutnil začátek utkání, ve kterém jsme se nedokázali prosadit. Hráli jsme dost nesoustředěně. Ve druhém poločase byla sice z našeho výkonu patrná snaha, která ale už výsledek nespravila," uvedl Chovanec, jehož svěřencům prý nepomohla ani varování před bojovností soupeře a horkou půdu při osobních pohovorech.

Zlín překvapivě zdolal Spartu >>>

"Zlín nás od první minuty zaskočil iniciativou i větším úsilím a také vedoucí brankou hned v samém úvodu. Prohospodařili jsme první poločas , kdy jsme byli málo aktivní," posteskl si Chovanec.

Trenér Sparty viděl příčiny nezdaru také v tom, že se jeho svěřencům nepodařilo po změně stran srovnat se s hrou domácího týmu. "V soubojovém fotbale nám chyběl přehled, hra hlavou. Nedokázali jsme se prosadit přes vysoké protihráče soupeře. Zlín vstřelil dvě krásné branky," dodal Chovanec.

Nejlepším hráčem utkání byl obránce Zlína Čelůstka, který druhou brankou rozhodl o vítězství Zlína. "Po dlouhém nákopu z levé strany se mi podařilo míč trefit nártem ke vzdálenější tyči. Přerušení zápasu nám určitě pomohlo, neboť jsme se dostali pod velký tlak a mohli jsme si na chvíli vydechnout," tvrdil Čelůstka.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud