Michal Koštuřík
10. července 2009 • 15:43

Nováček, ale ne outsider. Slovácko se chystá na ligu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako hokejová Kometa Brno. I tak lze připodobnit euforii, která začíná pozvolna ovládat Uherské Hradiště a okolí, kde sídlí prvoligový nováček 1. FC Slovácko.



„Nechceme být ustrašený outsider. Nejsem zvyklý hrát o záchranu,“ vyhlašuje šéf klubu Vladimír Krejčí.

Švancara, Abrahám, Urbánek. Samá známá jména se přes léto objevila v kabině trenéra Josefa Mazury. A to není zdaleka všechno. Očekává se příchod borců i ze zahraničí. „Mám slíbené další posily do každé řady. Běhá se kolem toho.

Chceme sem dostat kvalitu,“ přiznal včera Mazura. „Rádi bychom je přivedli co nejdřív,“ potvrdil Vladimír Krejčí.

O jednoho avizovaného nováčka do základní sestavy však Mazura zřejmě přijde. Záložník Vít Valenta, jenž hrával osm let belgickou a nizozemskou ligu (naposledy ve Volendamu), zatím nepřijal nabídku smlouvy. A to přesto, že s týmem od začátku přípravy trénuje. Na včerejší soustředění do Starého Města už neodjel.

„Víťa u nás byl víceméně na zkoušku. Byla to pro něj příležitost. Dali jsme mu nabídku odpovídající našemu klubu. Když ji nepřijme, tak se rozejdeme. Do pátku dostal čas na rozmyšlenou,“ informoval Krejčí. „Netrápí mě to. Víťa se musí sám rozmyslet. Je to věc nabídky a poptávky,“ pokrčil rameny trenér.

NECHTĚJÍ ŽOLDÁKY

Klub, jenž se mezi elitu vrátil po dvou letech odkoupením práv od Čáslavi, nenabírá „žoldáky“. S hráči podepisuje delší smlouvy. „Kdo tady jednoznačně nechce hrát, ten nebude. Hledáme fotbalisty, kteří pro nás budou aktuálním přínosem,“ shrnul jasně ředitel, který ze sebe nenechá vypáčit jména možných posil.

To je jeho zvyk, který porušil jen jednou. A to tento týden, kdy potvrdil příchod mladého brankáře Dominika Rodingera ze Slovanu Bratislava. Jak to dopadlo? Rodinger dlouho váhal a klub na něj přestal čekat. „Vidíte, hned se to nevyplatilo,“ upozorňuje Krejčí s tím, že na angažování parťáka ke zkušenému Miroslavu Filipkovi intenzivně pracuje.

V přípravě nováček válí. Vyhrál všechna čtyři utkání. A to kouči paradoxně vadí. Nedivte se mu. Před rokem zažil něco podobného ve Zlíně. Po báječných výsledcích před startem soutěže přišlo obří trápení v lize. A Mazura se záhy musel pakovat.

„Chtěl bych, abychom v přípravě prohráli. Ale nevím, jak to hráčům říct,“ pousmál se v lehké nadsázce. „Když si vzpomenu na Zlín, straší mě to,“ dodal už vážně.

VYHLÍŽEJÍ PRVNÍ KOLO

Už dnes lze říct, že Slovácko je na nejvyšší soutěž po všech stránkách připraveno. Na stadionu se dělají jen kosmetické úpravy, kádr má solidní kvalitu.

Fotbalově vášnivé město už se nemůže dočkat prvního kola. Do Uherského Hradiště dorazí Plzeň. „Na zahajovací zápas je to jeden z nejtěžších možných soupeřů,“ mínil Krejčí. „Kvalitou je velmi silný a na druhou stranu pro fanoušky ne tak atraktivní. Tohle spojení je hodně smrtelné.

Jakékoliv zaváhání bude brát náš příznivec nesmírně kriticky. A uspět bude moc těžké,“ podotkl.

Klub je nadále finančně podporován rodinou Valentů, která řídila i bývalý Synot. „Jejich činnost je velice záslužná. Pomáhali i v těch nejtěžších časech,“ připomněl Krejčí.

A co to srovnání s hokejovou Kometou? „V Brně jde o mimořádný jev,“ uznal. „Ale na fotbalové poměry je zájem lidí ve Slovácku také mimořádný. Máme velkou podporu fanoušků. A to je zároveň pro nás velký závazek.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud