Pavel Hartman
30. srpna 2009 • 18:50

Liberec znovu zklamal, Bohemians slaví první body

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Blamáž vystřídala ostuda. Liberečtí po šokujícím pohárovém vyřazení od Dinama Bukurešť zapadli ještě do většího bahna: prohráli totiž 1:2 na půdě slabých Bohemians.



Matador Jan Nezmar kráčel strahovskými útrobami jako tělo bez duše. Další veterán Miroslav Holeňák bezradně pravil: „Jak to jen říct slušně? Asi jsme si to museli vyžrat až do dna.

SLEDOVALI JSME ONLINE >>>

A trenér Ladislav Škorpil na otázku, co teď pomůže týmu, tajuplně odpověděl: „To uvidíte během týdne.“ Víc nechtěl tuhle hádanku rozebírat. „Nemůžu,“ odvětil na doplňující dotaz, jestli by se ono dění během týdne mohlo dotknout třeba i jeho osoby.

Jisté je, že u Nisy bylo už výstavním propadáku s Dinamem Bukurešť dusno. A teď bude ještě hůř. Ambiciózní majitel Ludvík Karl chtěl vidět na podzim tým v Evropě a doma v popředí tabulky, jenže místo toho skřípe zuby.

Kincla čeká pokuta, naznačil Jindráček >>>

„Jeho mužstvo“ ztratilo postup do Evropské ligy, který se snad ztratit ani nedal a v nejvyšší tuzemské soutěži zatím také paběrkuje. A v neděli totálně vybouchlo. Kdyby tohle všechno Karl nechal vyšumět, rovnalo by se to zázraku.

Už po nepovedeném ligovém rozjezdu hráčům pohrozil, že jim sáhne na platy. Pak jim po facce s Bukureští umyl hlavy tak, že prý by si od fotbalistů ani pes kůrku nevzal.

Po neděli nejspíš bude mít opět nabito. Finanční postih je podle všeho hotovou věcí. Ale že by tentokrát došlo i na personální rošády v trenérském štábu? Ani to nemůže nikdo vyloučit.

Liberecký Jan Blažek se raduje z gólu, v popředí gólman Bohemians Praha Jaroslav Belaň.
Liberecký Jan Blažek se raduje z gólu, v popředí gólman Bohemians Praha Jaroslav Belaň.

„Co se bude dít, to se bude dít,“ řekl smířlivě Holeňák.

Z libereckého včerejšího trapasu se vymakala pouze povedená kombinace, po níž dostal Škorpilův celek do vedení střelou do prázdné brány po Liškově centru útočník Blažek. Ten předtím zazdil dvě brankové příležitosti a po přestávce nastřelil tyč.

Zbytek byl však jen demonstrací rozkladu. Vždyť i dva góly domácích režírovali hosté. Zejména krajní bek Vulin. Nejdříve se kolem něj hravě protáhl Dittrich, u jehož centru byl nejrychleji Kincl, jenž nikdy neoplýval sprinterskými schopnostmi a teď to platí dvojnásob. Pak Vulin odhlavičkoval míč přímo na nohu Zoubka, která pálil z dvanácti metrů neomylně k tyči.

SOUHRN KOLA >>>

Ale Liberec vůbec nefungoval jako tým. Když třeba Dočkal zkazil kolmici na Blažka, liberecký hrot se neobtěžoval zabrat okamžitě zpátky, ale rukama gestikuloval na lavičku, že tohle už fakt není možné. A takových scének v podání hostujících hráčů víc.

Kde hledat původ liberecké bídy? „Zatímco Bohemians se mohli na nás připravovat týden, my do čtvrtka řešíme Bukurešť a pak řešíme to, jestli se nám někdo oběsí nebo ne, protože v kabině to vypadalo jako by hráčům umřel někdo z příbuzných,“ shrnul Škorpil.

A připomněl, že po zápasech v evropských pohárech vyhrál Liberec v lize dosud jen jednou, doma s Budějovicemi.

Co na to řekne Karl?

Bohemians Praha - FC Slovan Liberec 2:1
(1:1)
Branky: 24. Kincl, 49. Zoubek - 17. Blažek.
Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Gallo.
ŽK: Halama, Macháček, Kincl - Vácha, Liška.
ČK: 90+1. Kincl.
Diváci: 750.

Bohemians: Belaň - Macháček, Lencevič, Horáček, Heidenreich (78. Fenyk) - Dittrich, Halama (60. Turtenwald), Andronic (46. Dobeš), Mach - Zoubek, Kincl.
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Kelič, Vulin (58. Nezmar) - Dočkal, Gecov (74. Diviš), Vácha, Liška - Papoušek (65. Čorič), Blažek.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud