Pavel Janega
26. září 2009 • 18:55

Plzeň vstřelila gól, který neplatil. Na Spartě remizovala

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Čtyři dobré šance, gól žádný. Taková je bilance týmů Sparty a Plzně, které si po bezbrankové remíze rozdělily body. Letenští už potřetí v řadě.



Utkání se neslo ve znamení nepřesností. Mnoho pasů na jedné i druhé straně končilo na kopačkách soupeře. Diváci se nudili kvůli neustálým nakopávaným balonům. A koncovka? O té ani netřeba mluvit. Kromě čtyř šikovných pokusů nebylo k vidění takřka nic.

Utkání jsme sledovali ONLINE >>>

"Přispělo tomu, že jsme Spartu nepouštěli moc do hry. A hlavně neodkrývali střed hřiště," uvedl po zápase kouč Plzně Pavel Vrba.

Sparťané přitom za příjemného počasí vstoupili do utkání lépe. Už po pěti minutách nasadili vysoké tempo. A vypadalo to, že si z duelu odnesou tři body.

O tom svědčila především šance Bonyho Wilfrieda, který na hranici šestnáctky převzal přihrávku, nerozpakoval se a vystřelil. Míč plachtil přesně k tyči, jenže plzeňský brankář Daněk předvedl krásný zákrok. Ta akce Spartu nakopla. Vytvořila si mírný tlak. A hlavně probudila ochozy, do kterých se naskládalo přes 7 tisíc fanoušků.

Střihavka: Sudí mi sebral regulérní gól!

Záhy Sparta záhravala pár rohových kopů po sobě a před brankou Západočechů vzniklo hned několik závarů. Domácí se snažili protlačit míč do branky. Jenže přes hradbu těl se nedostali.

Druhou největší šanci Sparty měl na kopačce Vacek. Letící centr si sklepl na prsou a vypálil tvrdou dělovkou, kterou Daněk raději vyboxoval.

Plzeň o sobě dala vědět sice až po dvaceti minutách, ovšem stačilo kousek štěstí a Pavel Horváth pokořil svého bývalého spoluhráče Blažka. Ten měl co dělat, aby míč dostal do bezpečí. O něco lépe si vedl proti střele Rajtorala, kterou navíc vyrazil na efekt.

Bony Wilfried (Sparta, v rudém) a David Bystroň (Plzeň) v souboji o míč.
Bony Wilfried (Sparta, v rudém) a David Bystroň (Plzeň) v souboji o míč.

Kromě těchto čtyř šancí zaujala snad už jen hádka Tomáše Řepky s hlavním sudím Hrubešem, jenž si ostrou diskusi nenechal líbit a „odměnil“ letenského kapitána žlutou kartou. Stadion okamžitě začal pořvávat směrem k arbitrovi neslušná hesla.

Ale ani hosté nebyli s některými rozhodnutími rozhodčího spokojeni. Zejména je rozhněval těsně před přestávkou, kdy neuznal Střihavkovi gól. Vysoký útočník se dopustil faulu ještě před tím, než se zavěsil do vzduchu.

Sparta se nedokázala vypořádat s absencí Martina Zemana, který odjel s reprezentační dvacítkou na světový šampionát. Chyběla ji totiž podpora krajních záložníků. Žofčák, Střeštík ani pak střídající Kalouda svoji úlohu nezvládli.

"Je pravda, že Střeštík je schopen podat mnohem lepší výkony, než dneska předvedl. Žofčáka bohužel přibrzdilo zranění. Stejně tak i Pamiče," poznamenal kouč Sparty Jozef Chovanec.

Souhrn 9. kola >>>

Původně měl přitom nastoupit Juraj Kucka, který se na základní sestavu připravoval celý týden. Ke vší smůle si ale poranil sval a neobjevil se ani mezi náhradníky.

Sparťané berou získaný bod jako ztrátu. Po remízách s PSV Eindhovenem a Brnem si tak připisují už třetí v řadě. Naopak Plzeň je s plichtou spokojena. "Bod z Letné bereme," uzavřel Pavel Horváth.

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 0:0
Rozhodčí: R. Hrubeš - Chytil, Marek. ŽK: Střeštík, Řepka, Hušek - Bakeš, Bystroň, Limberský. Diváci: 7520.
Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič (46. Hoheneder) - Žofčák (67. Kalouda), Vacek, Hušek, Střeštík - Wilfried, Holenda (61. Kadlec). Trenér: Chovanec.
Plzeň: Daněk - Ševinský, Bystroň, Rada, Limberský - Rajtoral, Kolář, Horváth, Petržela (57. Jiráček) - Bakoš (71. Rezek), Střihavka (87. Navrátil). Trenér: Vrba.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud