Stanislav Hrabě
13. října 2009 • 08:30

Skácel se vrací do Slavie. Jako amatér

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu pražskou Slavii posílí ve zbytku podzimní části její bývalý hráč a český reprezentant Rudolf Skácel.



„Přichází jako amatér, dohodli jsme se na necelých třech měsících do konce kalendářního roku. Pak se uvidí, zda bude oboustranný zájem o uzavření profesionálního kontraktu," sděluje okolnosti nečekaného příchodu generální ředitel klubu Petr Doležal.

Čtěte více:
Skácel: Nehrát celý podzim? To by byl konec »

Třicetiletému levému záložníkovi skončila smlouva v anglickém Southamptonu, který už o jeho služby nejevil zájem. „Vyžádali jsme si Skácelovu transfer kartu, kterou by měl klub poslat na anglickou asociaci. To je otázka jednoho či několika dní, pak ho můžeme ve Slavii zaregistrovat," uvádí Doležal.

Trenér Jarolím by ho tak mohl využít už v nejbližším ligovém kole v nedělním zápase v Kladně.

Pětinásobný český reprezentant od začátku podzimní sezony nikde nehrál. „Připravoval se ovšem poctivě s Hradcem Králové. Fyzické testy, které u nás prodělal, dopadly dobře," rozptyluje Doležal obavy ze špatného hráčova kondičního stavu.

Rudolf Skácel na stadionu Southamptonu Rudolf Skácel na stadionu SouthamptonuFoto Jaroslav Legner - SPORT

„Cítím se dobře," vzkazuje Skácel všem pochybovačům. Do pražského klubu přišel právě z Hradce Králové v roce 2002, po vynikající sezoně ho Slavia v létě 2003 prodala do francouzského Olympique Marseille za 70 milionů korun.

Odtud byl ale následně poslán na hostování do řeckého Panathinaikosu Atény a pak odešel do skotského Heartw of Midlothian. V roce 2006 po něm sáhl druholigový Southampton, z Anglie však loni na jaře byl zapůjčen Hertě Berlín.

Skvělá forma mu vynesla nominaci na EURO 2008, nové angažmá přesto nezískal a musel minulou sezonu odehrát v anglickém klubu.

Po šesti letech se vrací do Slavie. „Věřím, že naváže na zdařilé předchozí působení u nás a mužstvu pomůže," spoléhá na jeho schopnosti Doležal.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud