10. března 2010 • 10:28

Vízek: Baník i Teplice jsou fotbalovější než Sparta

Autor: ahm, spo
Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záloha nekope. Útok neexistuje. Hra nemá náboj. A na každý bod se fotbalisté Sparty neskutečně nadřou. Takovými slovy po dvou jarních kolech hodnotí letenský tým internacionál Ladislav Vízek. „Je to obyčejnej ligovej klub,“ říká.



Vízek považoval Spartu před startem jarní části Gambrinus ligy za největšího favorita na titul. Pořád jí věří, ale jeho víra už není tak silná. „Fanoušci, ti nepochybují, ale že by mohli být spokojení s tím, co jejich milovanej klub předvádí, to ani náhodou,“ řekl Vízek pro deník Sport.

Ladislav Vízek.Foto Jaroslav Legner SPORT

Zároveň připomněl, že nebýt Blažkovy chyby v utkání s Příbramí, měla by Sparta po dvou jarních kolech šest bodů a skóre 2:0.

„Klidně je schopná vyhrát desetkrát 1:0 po úplně nudném zápase a ten vymodlený titul urvat a vydřít doslova z ničeho. Jako diváka mě ale tahle představa moc neláká,“ poznamenal.

Vízek pochopil, proč Sparta není suverénní jako v devadesátých letech. Že léta, kdy získávala jeden titul za druhým, jsou dávno pryč.

„Co se s ní děje? Co by, stal se z ní obyčejnej ligovej klub, kterej se na každej bod neskutečně nadře,“ podotkl bývalý reprezentant.

Letenští přitom na jaře hráli proti slabším soupeřům (Příbram, Kladno). Podle Vízka skutečný test teprve přijde až v nedělním šlágru s Mladou Boleslaví. „Ta hraje, stejně jako Ostrava nebo Teplice, líp než Sparta,“ všiml si.

Mimochodem, právě Baník považuje za černého koně ligy. „Hodně se mi líbí. Nikoho a ničeho se nebojí. Bude kousat, škrábat a její fanoušci jí pomůžou. Naopak u těch sparťanských se už pískot a projevy nespokojenosti vyskytly. Zatím to směřují na hráče, ale mám obavu, že brzo se dočká i trenér Chovanec,“ myslí si Vízek.

Důvodů, proč se Spartě nedaří, je několik. „Záloha nekope, ani trochu. Útok? Jakej útok?! Spoléhalo se na Wilfrieda, jenže ten se zatím s formou nepotkal, pořád se točí zádama k brance a tímhle stylem se góly nedávaj. Ostrava, Teplice a nakonec i Slavia jsou v tomhle směru na tom líp,“ míní.

„Sparta tak podivně přešlapuje na místě. Nemá to náboj. No, nemá to skoro nic. Ani se nedivím, že Chovanec do novin pustil ty výroky o tom, že tady hráče moc opečováváme, a nic za to, že se nepředřou. Líbí se mi na něm, že je upřímnej a nehraje žádný divadlo.“

Vízek v tomto ohledu s Chovancem naprosto souhlasí, i když si uvědomuje, že je jiná doba. „Hráči jsou jak v bavlnce, při kritice se cítí hned dotčení, nesmí se na ně zvýšit hlas, ti, co nic neumí, si myslí, že jsou hvězdy, na hřišti si dělaj, co chtěj. Chlapci holt musí makat a dřít do úmoru, jinak je to na nic. Ať se pak jdou živit jinak,“ uvedl internacionál.

A proto se prý Chovanec nesmí hráčů bát. „Pepík to má složité, ale nemám o něj obavu. Dokáže zvednout hlas a bouchnout do stolu. Bude muset přitvrdit. Čekám to od něj co nejdřív, aby nesplakal nad výdělkem. Víte, jak to ve fotbale chodí. Spíš odejde trenér, než hráči,“ dodal Vízek.

Ladislav Vízek ve své hospodě
Ladislav Vízek ve své hospodě

Vstoupit do diskuse
4

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud