10. dubna 2010 • 16:01

Skandál! Bohemians Praha nenastoupili k derby s 1905

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neuvěřitelné. Válka dvou Bohemek vyvrcholila v Česku nevídaným skandálem: Fotbalisté Bohemians Praha odmítli nastoupit k duelu Gambrinus ligy proti Bohemians 1905, které neuznávají za člena svazu.



Podle spolumajitele střížkovského klubu Josefa Jíchy přispěl k rozhodnutí neodehrát utkání i fakt, že byli napadeni fanoušci Střížkova. "Když nedokáží zajistit bezpečnost třiceti lidem, nevím, co by se dělo, kdybychom třeba dnes vyhráli," řekl v České televizi.

Jak probíhal skandál v Ďolíčku? Sledovali jsme ONLINE »

Útok na fanoušky naopak popřel prezident 1905 Lukáš Přibyl. "Nemám informace, že by se na stadionu něco takového odehrálo. Jestli před stadionem, tak to je v řešení Policie ČR," reagoval.



"Podle našich informací jsou to právě Bohemians Praha, kteří si najímají provokatéry. Na to jsme upozornili i policii a ČMFS," dodal Přibyl.

Prvotní informace přitom hovořily o tom, že Střížkov nenastoupí kvůli tomu, že Bohemians 1905 neuznává jako člena ČMFS. To také stojí v dopise, který střížkovští adresovali vedení svazu, a v zápise o utkání.

Fanoušci Bohemians 1905 se na derby těšili
Fanoušci Bohemians 1905 se na derby těšili


Pak teprve přišel Josef Jícha s prohlášením o napadených fanoušcích. Podle majitele Bohemians Praha Karla Kapra ovšem o fanoušky vůbec nešlo a o neodehrání utkání bylo rozhodnuto již předem.

Kritickou situaci řešil přímo na stadionu i místopředseda fotbalového svazu Miroslav Kříž, který se snažil přesvědčit vedení Bohemians Praha, aby své hráče do zápasu poslalo.

To se mu nicméně nepodařilo a natěšení fanoušci se tak místo vyhroceného derby dočkali jen prohlášení, že hrát se nebude.

Střížkovskému klubu teď hrozí tvrdé sankce, místopředseda Kříž prý už mluvil s předsedou ČMFS Ivanem Haškem. "Pohár přetekl, příliš demokracie škodí," prohlásil Kříž.

Fanoušci Bohemians 1905 si dopřávají smaženého kapraFoto Pavel Mazáč (Sport)


"Výkonný výbor celý spor řešil a rozhodl, že všechny tři Bohemky jsou členy ČMFS. Pokud někdo zpochybní druhého, bude muset nést následky před disciplinární komisí," dodal.

Bohemians Praha by mohli být dokonce i vyloučeni z ligy. Že by svým rozhodnutím poškodili český fotbal si ale nepřipouští. "Nás poškozuje svým nejednáním (v kauze Bohemek) už několik let," prohlásil Josef Jícha.


Takovou situaci česká nejvyšší soutěž ještě nezažila. Zatím největším excesem v tomto směru bylo odejití hráčů Slavie ze hřiště na protest proti výkonu rozhodčích v zápase proti Liberci v dubnu 2006.

Vstoupit do diskuse
19

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud