15. dubna 2010 • 14:25

Kapr: O kontumaci rozhodl zaujatý Lubas

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bohemians Praha se nehodlá smířit s kontumací, který ji ve čtvrtek za nenastoupení k zápasu s Bohemians 1905 udělil fotbalový svaz. „Určitě se odvoláme,“ řekl majitel střížkovského celku Karel Kapr. „Je překvapivé, jak rychle se rozhodlo.“



Vedle kontumace mohou Bohemians Praha postihnout další sankce, o kterých právě rozhoduje disciplinární komise.

Není ale pochyb o tom, že největší trest pro klub je kontumace, která automaticky připsala tři body na účet rivalů z Vršovic, zvláště když střížkovská Bohemka potřebuje v boji o záchranu body jako sůl.

„Pokud je to rozhodnutí už platné, tak se odvoláme určitě. Netušil jsem, že bude rozhodnuto takhle brzo, ještě předtím, než všechno vyřeší disciplinární komise,“ řekl Karel Kapr.

Kontumace utkání je přitom výhradně v kompetenci soutěžního úseku, nikoli disciplinární komise. „Alespoň by o kontumaci mělo být rozhodnuto v součinnosti obou orgánů, takový pocit mám,“ uvedl Kapr.

Majitel Bohemians Praha dokonce obvinil Iva Lubase, ředitele sportovního úseku ČMFS, z podjatosti a náklonnosti k vršovické Bohemce.

„Pokud o kontumaci rozhodoval pan Lubas, překvapen nejsem. On je s panem Doležalem (bývalý šéf legislativního oddělení svazu a současný ředitel Slavie Praha) strůjcem celé kauzy,“ vyprávěl novinářům Kapr.

Karel Kapr obklopen novináři.Foto Michal Beránek SPORT

„Lubas je jedním z viníků, že existují Bohemians 1905. Když jsem na svaz v únoru roku 2005 přišel s návrhem na přejmenování našeho klubu na Bohemians, tak mi řekl: Karle, sem s tím ani nechoď.“

Kaprovi novinka o kontumaci přišla na mobilní telefon, když zrovna před disciplinární komisí vysvětloval důvody, proč hráčům nařídil nenastoupit k soutěžnímu utkání v Ďolíčku.

„Předali jsme disciplinární komisi pět podnětů. Bylo mi přislíbeno, že je členové disciplinární komise prostudují. Věřím, že naše argumenty budou dostatečné k naší obhajobě,“ dodal Kapr s vírou, že Bohemians Praha za svůj čin nebudou u disciplinární komise dál trestáni.

Vstoupit do diskuse
9

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud