Michal Petrák
18. dubna 2010 • 21:25

Konec teplického trápení, porazily Příbram

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teplice ukončily bodovou bídu, herně však nezáří. Žlutomodří jsou zase v boji o evropské poháry, o což se přičinili třemi body z duelu proti Příbrami. Jejich triumf měl být ještě výraznější než konečných 1:0.



Poslední ligové vítězství oslavily Teplice před 24 dny, když doma porazily Slovácko. Od té doby dokázali Severočeši vypadnout z boje o titul, pohárových příček i z Ondrášovka Cupu. Výhrou nad Příbramí však využili ztrátu Jablonce a přiblížili se na dohled třetímu místu zaručujícímu účast v Evropské lize.

V plynulém a ofenzivním fotbalu, jaký domácí předváděli v první půli, vynikaly hlavně souboje Aidina Mahmutoviče s příbramským stoperem Stanislavem Nohýnkem a gólmanem Lukášem Krbečkem.

Architektem Bosňanových akcí byl Štěpán Vachoušek, který ho parádní přihrávkou poslal po půlhodině do sprintu přes Nohýnka a k prvnímu gólu.

Na další jeho krásný pas za obranu Mahmutovič těsně nedosáhl, a když se o několik minut později kolem Nohýnka otočil a řítil se na bránu, vychytal ho Krbeček. Mezitím ještě hlavičkoval po akci Vachouška s Pavlem Verbířem v čisté šanci mimo.

Nebýt selhání v koncovce, mohlo být po zápase – ale nebylo, a tak do druhého poločasu nastoupila Příbram jako vyměněná. A Teplice ostatně také. Najednou se stáhly před vápno a do jejich hry se vkrádala nepřesnost.

Vyrovnání sebral Paulu Rodriguesovi z hlavy gólman Martin Slavík, ten samý muž si výborně poradil i se třemi prudkými střelami ze střední vzdálenosti.

I přes závěr, v němž se dostaly pod tlak, Teplice těsné vítězství udržely.

FK Teplice - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)

Branka: 31. Mahmutovič.
Rozhodčí: Bílek - Handlíř, Kubáň.
ŽK: Zoubele, Kalivoda, Verbíř - Rodriguez, T. Pilík, Šmejkal.
Diváci: 3301.

Teplice: Slavík - Vidlička (74. Siva), Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Ljevakovič, Matula, Zoubele (71. Kalivoda) - Vachoušek (85. Došek), Mahmutovič. Trenér: Plíšek.
Příbram: Krbeček - Šmejkal, Nohýnek, J. Štochl, Pleško - Klesa, Borek, Hušbauer, Fantiš (75. Huňa) - Rodriguez, T. Pilík (81. Wágner). Trenér: Marko.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud