8. května 2010 • 21:33

Bohemians 1905: Vyloučený Zoubek udeřil pořadatele!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V trenérovi Bohemians 1905 Pavlovi Hoftychovi se mísily radostné pocity ze záchrany v nejvyšší soutěži, ale také zklamání z toho, že domácí na pět let opouštějí své dlouholeté sídlo v Ďolíčku, při kterém s Kladnem uhráli jen bezbrankovou remízu.



"Zápas symbolizuje celou naší sezonu, problémy se střílením máme od začátku ročníku a potvrdilo se to i dnes. Na konci to byly nechutné nervy, když nás Kladno zatlačilo, ale jsem moc rád, že v lize zůstáváme. To, že odcházíme z Ďolíčku, je smutné, ale pevně věřím, že se sem zase jednou vrátíme," řekl Hoftych.

Litoval toho, že Bohemians dnes s Kladnem nepředvedli víc v ofenzivě. "Přitom začátek a první poločas nám vyšel, hráli jsme nátlakově a měli šance. Ale po poločase se to otočilo, Kladno nás po vyloučení Zoubka paradoxně dostalo pod ještě větší tlak. Hlavní ale je, že jsme se nakonec udrželi a poslední kolo můžeme hrát v klidu," dodal Hoftych.





Kladenský asistent Stanislav Hejkal, který dnes už potřetí šéfoval kladenské lavičce místo nemocného hlavního kouče Stanislava Procházky, v předchozích třech sezonách byl pokaždé u kladenské záchrany, letos zažívá sestupový smutek.

"Ale dnes jsme o ligu nepřišli, prohráli jsme si to už mnohem dřív. Asi se na nás podepsalo, že jsme tři domácí zápasy museli hrát na Strahově, kde jsme třeba prohráli důležitý zápas s Bohemkou," přemítal Hejkal. Zatím netuší, s jakými ambicemi Kladno vstoupí do další sezony. "Netuším, kdo tady vůbec bude trénovat, nevím, jaké ambice a plány bude mít vedení," uvedl Hejkal.

Podle kouče Bohemians 1905 Hoftycha Kladno doplatilo na vyrovnanost týmů ve druhé polovině tabulky. "Kladno nemá horší tým než my, Slovácko nebo Budějovice," přemítal Hoftych.

Po utkání v Ďolíčku byl ale Hejkal skleslý. "První poločas mi připravil velké zklamání, vůbec jsme nebyli odvážní. Po přestávce jsme se zvedli i díky příchodu Ličky a Szaba, věděli jsme, že musíme vyhrát, když Slovácko vedlo nad Příbramí. Pak nás zase zbrzdil nepochopitelný a trestuhodný výpadek Zoubka. Nerozumím tomu, co předvedl," kritizoval Hejkal počin kladenského záložníka, který v 68. minutě uviděl červenou kartu po svých protestech a pak se ještě dostal do konfliktu s jedním z pořadatelů.

"Udělal jsem chybu, protože jsme neunesl pokřiky fanoušků Bohemians, o kterých se pořád mluví, jako o slušných a férových, kteří nikoho neuráží a fandí jenom svým. Měl jsem se na to povznést," prohlásil Zoubek. Ten si dnes ve Vršovicích vyslechl své i kvůli bývalému působení v Bohemians Praha, kteří jsou pro fandy Bohemians 1905 trnem v oku. "Lidi si tady asi nechtějí připustit, kde je v tom případu pravda," poukázal Zoubek na zamotanou kauzu kolem tří "Bohemek", ve které se staví výrazně proti Bohemians 1905.

Zoubek odmítl, že by pořadatele při odchodu ze hřiště inzultoval. "Nikoho jsem se asi nedotknul. Nějaký pořadatel, co se tam namotal, ale upadnul, když jsem šel kolem," tvrdil Zoubek. S ním nesouhlasil ředitel domácího klubu Lukáš Přibyl.

"Viděl jsem, že pořadatele Zoubek udeřil, i když to snad nebylo žádné drama. Když šel do stadionu, tak řval dál, i mně nadával. Tak jsem pro jistotu zavolal další dva pořadatele, aby to tady nezbořil. Bylo nepochopitelné, co udělal. Až mě napadá konspirační teorie, jestli nechtěl vyprovokovat lidi na stadionu. Ti to ale zvládli výborně," řekl Přibyl.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud