15. června 2010 • 16:14

Pět posil. Baník představil svou budoucnost

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový Baník Ostrava dokončil příchod pěti nových posil. Obránce Zdeněk Šmejkal, záložníci Tomáš Frejlach s Josefem Hušbauerem a útočníci Tomáš Pilík a Zdeněk Koukal na Bazalech úspěšně prošli zdravotními testy a všichni podepíšou tříleté smlouvy.



S klubem se dohodl také gólman Tomáš Vaclík, který se však k Baníku přidá zřejmě až 1. července po vypršení kontraktu ve Vítkovicích. Druholigový klub mu už v odchodu nezabrání, přesto mu nepovolil společnou přípravu s novým zaměstnavatelem.

Podle trenéra Miroslava Koubka jsou noví hráči perspektivní i kvalitní. "Baníku se nabízela obrovská jména, laikovi by se až tajil dech. Ale my jsme si vybrali tyto hráče, protože věříme, že mají pro Baník budoucnost a zároveň i přítomnost. Nejsou to žádní zelenáči. I když většina z nich má ještě nízký věk, mají už desítky ligových startů za sebou," řekl dnes novinářům Koubek.

Až na šestadvacetiletého Koukala, který přestoupil z druholigového Žižkova, je zbytek nových posil úzce spjat s reprezentací do 21 let. Pilík, Hušbauer, Šmejkal i Vaclík patří do širšího kádru, čtyřiadvacetiletý Frejlach v něm byl dříve.

"Tohle byla naše filozofie v přestupní politice. Musí to být hráči, kteří mají pro klub perspektivu," uvedl Koubek.

Hlavně Hušbauer a Šmejkal byli v uplynulé sezoně oporami Příbrami, za niž stabilně nastupoval i Pilík. Dohromady nastříleli deset gólů středočeského týmu. Frejlach měl před lety v Liberci oslnivý vstup na prvoligovou scénu, ale poslední měsíce ho ničila zranění. "Teď jsem už stoprocentně zdravý," uvedl středopolař, který v posledním ročníku odehrál jen patnáct zápasů.

Koubek věří, že po odchodu nejlepších střelců Maria Ličky a Tomáše Mičoly bude s novými posilami bronzový celek nejvyšší soutěže opět konkurenceschopný. Podle něj se zvýší i kvalita lavičky.

"Poznání, jak to vypadalo, když se nám na jaře zranili tři klíčoví hráči, nás jednoznačně nasměrovalo k rozhodnutí, že musíme kádr posílit i zkvalitnit směrem do šířky. Zvlášť, když nás na podzim čekají tři soutěže," uvedl Koubek, jehož tým už v červenci naskočí do druhého předkola Evropské ligy.

Jeden až dva hráči by do Ostravy ještě mohli zamířit. Baník intenzivně shání ještě útočníka a vyloučen není příchod dalšího gólmana. Naopak v týmu končí levý obránce Daniel Tchuř, který nedostal novou smlouvu a posílí Karvinou.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud