13. března 2011 • 18:49

Probuzení pokračuje, Slavia rozstřílela Teplice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie Praha si připsali druhou výhru za sebou a znovu odskočili pásmu sestupu na čtyři body. V utkání 20. kola první ligy doma přehráli Teplice 4:1 zásluhou dvou gólů Jarolíma, druhého jarního zásahu zimní posily Pospěcha a povedené rány Milutinoviče. Slavia tak na jaře získala sedm bodů z devíti možných a zároveň utnula třízápasové čekání na domácí výhru.



Slavia nastoupila v totožné sestavě jako při předchozí výhře nad Libercem a od začátku se tlačila do útoku. Její aktivita však většinou končila na pozorných teplických obráncích. Hostům se však v útoku nedařilo podržet míč, a tak byli domácí v tlaku.

Ten vyústil ve smrtící tříminutovku. Vše odstartovala 32. minuta, kdy Koreš prostrčil míč do vápna na Pospěcha, který přehodil brankáře a dobíhající hostující bek již nestačil vykopnout míč z brankové čáry. Zimní posila Slavie se dočkala v druhém ligovém startu za Pražany druhého gólu.

Michal Petrouš (Slavia)YYY
"Rozjížděli jsme se sice pozvolna, ale od 20. minuty jsme hráli velmi dobře a dali jsme dva rychlé góly, které nám hodně pomohly. Kluky jsem o poločase nabádal, že je vedení ošidné a že snížení soupeře by mohlo duel zkomplikovat. To se potvrdilo. Jsem ale rád, že to kluci ustáli a třetím gólem rozhodli. Závěr už jsme dohrávali v euforii a snad jsme uspokojili fanoušky."

Navíc hned za dvě minuty sklepl Pospěch centr pro Jarolíma, který ze 14 metrů napálil míč do sítě. A v Synot Tip Areně mohlo být za další minutu ještě veseleji. Koreš zatáhl po levé straně míč, nahrál ho před branku Horovi, ten však ve skluzu mířil jen do břevna.

Hostům se podařilo poprvé zahrozit až po hodině hry, kdy slávistický brankář Vaniak vyběhl až na hranici pokutového území, kde svedl dva úspěšné souboje s protihráči.

Severočeši se však hned na to konečně dočkali. V době, kdy se na trávníku svíjel zraněný slávista Janda, předvedly Teplice rychlý kontr, Mahmutovič se obtočil kolem obránce a ranou z hranice vápna snížil svým sedmým gólem v sezoně. Šlo o první přímou střelu Teplic na domácí branku.

Slávisté Pospěch a Čelůstka se neohroženě pouští do vzdušné bitvy
Slávisté Pospěch a Čelůstka se neohroženě pouští do vzdušné bitvy

Jiří Plíšek (Teplice)
"Jsem teď plný emocí, protože jsme si zápas prohráli svým darebným výkonem. Hlavně v první půli nás soupeř předčil úplně ve všem. Hlavně v nasazení. Z mých hráčů nemohu vyzdvihnout nikoho, naopak mě hodně hráčů zklamalo. Rozhodly dvě triviální situace, kdy jsme propadli u dvou přímých kopů soupeře snad z poloviny hřiště. A třetí gól byl také po standardce. To se nesmí stávat."

Šance Severočechů však žily jen pět minut. Pak Slavia zahrávala z levé strany přímý, Jarolím ho na přední tyči tečoval hlavou zády k brance a míč napnul síť hned za vzdálenější tyčí. Jarolím tak zaokrouhlil svůj střelecký účet v české lize na 30 gólů.

Hosté mohli ještě snížit, ovšem Mahmutovičovu prudkou ránu z úhlu vytáhl gólman Vaniak a Vondrášek neuspěl s dorážkou. Naopak v poslední minutě napřáhl z 30 metrů střídající Milutinovič a dal výsledku definitivní podobu. Teplice tak potvrdily, že to na Slavii na její půdě neumí, vyhrály jen jednou v roce 2000.

 

20. kolo první fotbalové ligy:
Slavia Praha - FK Teplice 4:1 (2:0)
Branky: 34. a 66. Jarolím, 32. Pospěch, 89. Milutinovič - 61. Mahmutovič. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Košec. ŽK: Janda - Čajič. Diváci: 6898.
Slavia: Vaniak - Dostál, Čelůstka, Hubáček, Trubila - Hora, Janda (69. Černý), Jarolím, Koreš (81. Milutinovič) - Kisel - Pospěch (67. Vlček). Trenér: Petrouš.
Teplice: Slavík - Matula, Hošek, Smejkal, Rosa (68. Jungr) - Verbíř (54. Vondrášek), Lácha (57. Kalivoda), Čajič, Vachoušek, Mareš - Mahmutovič. Trenér: Plíšek.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud